26 Nisan 2024
PUSULA EĞİTİM KÜLTÜR SANAT VE YARDIMLAŞMA DERNEĞİ
Genç PusulaGenel

Önderim Peygamberim Öykü Yarışması Sonuçları Belli Oldu

önderim peygamberim öykü yarışması sonuçları belli oldu

Derneğimiz tarafından düzenlenen “Önderim Peygamberim Öykü Yarışması” sonuçları belli oldu. Yarışmaya Türkiye çapında 67 eser katıldı. Jüri üyelerimizin değerlendirmesi sonucu Seda Bacaksız tarafından yazılan ABİS isimli öykü birinciliğe layık görüldü.

Bu sene öğrencilerimizden ”Kim kötü ve çirkin bir iş görürse onu eliyle düzeltsin; eğer buna gücü yetmiyorsa diliyle düzeltsin; buna da gücü yetmezse, kalben karşı koysun. Bu da imanın en zayıf derecesidir.” Hz. Muhammed (SAV) Hadisi şerifinden hareketle öykü yazılması istenmişti.

Yarışmaya öykü gönderen tüm gençlerimizi tebrik ediyoruz. İslam üzere hakkın yanında, batılın karşısında adaletli, merhametli, sabırlı olmak gibi erdemlerle kuşanmış bir hayat yaşamaları duası ile.

Ayrıca yarışmada emeği geçen başta Jüri üyelerimiz olmak üzere teşekkürlerimizi bir borç biliyoruz. Rabbimiz hepsinden razı olsun.

Yarışmada birbirinden güzel eserler arasında ilk üçe giren ve mansiyona layık görülen eserler: (öyküleri okumak için üzerine tıklayınız!)

1. ABİS (Seda Bacaksız) 

2. Sen de Gitme (Zeynep Nur Cesur)

3. Lisedeki Bela (Adile Sarıtemur)

Jüri Özel Ödülü: Davaro Süleyman (Ayşenur Dal)

Mansiyon Ödülü: Buz Adam (Ece Özden)

İlk yirmi katılımcıya Hz. Muhammed’in Hayatı isimli kitabı hediye edilecektir.

Mehmet Âkif Fidan, Ruveyda Kaya, Görkem Demir, Ece Özden, Cansu Eroğlu, Enes Aygün, Ümit Taşdemir, Salih Karaca, Şeyma Nur Alptekin, Ebru Bilek, Şevval Başeğmez, Ferhan Baykara, Rana Engin, Edanur Bayrak, Dilara Çelik, Asiye Arpacı, Latife Nesrin Bekmezci, Merve Çetinkaya, Dilan Öktülmüş, Ecemnur Işık

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.