20 Nisan 2024
PUSULA EĞİTİM KÜLTÜR SANAT VE YARDIMLAŞMA DERNEĞİ
Genel

Yaz okulu Dualarla Sona Erdi

yazokulu kapanış programı

 

20 Haziran Pazartesi günü başlayan pusula yaz okulu 28  temmuz cuma günü sevinç ve hüzünle sona erdi.Yaz okulumuz    bu sene Cevatpaşa Bilgievi  ve Bayramapaşa vatan mahallesinde bulunan Pusula derneğimizde yapıldı.

Yaz okulu öğlen vaktine kadar İslami Temel Eğitim öğleden sonra ise çeşitli sosyal, sportif etkinliklerle devam etti. Öğrencilerimizin büyük çoğunluğu ikinci haftanın sonunda Kur’an-ı Kerim’e geçmenin heyecanını yaşadılar.

Öğren sev, ezberle yaşa başlığını kullandığımız  çizgilerle 40 hadis ve Peygamberlerimi  çok seviyorum yarışmaları hem heyecan kattı hem de gerçek örneklerimizi yeniden hatırladık.

Yaz okulu kapanış programı Bayrampaşa Belediyesine ait Kemerburgaz Mesire alanında yapıldı.

Çocuklarımız sabah saatlerinde  piknik alanına geçip hep beraber eğlenip oyunlar oynadılar. Son provalar yapıldıktan sonra sunuculuğunu ablalarımızdan Berin Tüccar ve Zeynep Sıla Deniz  kardeşlerimizin besmelesi ile başladı. Sırasıyla vatan ve cevatpaşadaki öğrencilerimiz sahne aldılar.

Merve İshakoğlu  hocamızın  sınıfı hem düşündüren hem de güldüren  iki  namaz arasındaki farkı anlatan  (doğru namaz ile yanlış namaz kılan kişi )  piyesi  canlandırdı.

Betül hocamızın sınıfı;Peygamberlerimizin  duaları  ve bir  güneş doğuyor  ezgisini seslendirdiler.

Merve Pat hocamızın sınıfı:Kuran’ ı Kerim tilaveti ile kulaklarımızın pasını silmekle beraber bir avuçtuk  biz ezgisini seslendirdiler .

Abdullah hocamızın sınıfı: Merve hocamızın grubu ile beraber bir avuçtuk biz ezgisini seslendiriken  yanında karate show  gösterisi yaptılar.

Onur  hocamızın sınıfı; Def eşliğinde Ya Muhammed  ilahisini seslendirirken Muhammed  fatih öğrencimiz  İslami rap yaparak gençlerin tüm dikkatini çekti.

Şehmus hocamızın sınıfı:  Sezai Karakoçun Ey Sevgili şiirini seslendirdiler.

Ayşe hocamızın sınıfı ise:Öncü Şahsiyetlerimizi tanıttılar.

Daha sonra yarışmada dereceye girenlere ödülleri ve son olarak ta Sertifikalar verildi.

Öğle  yemeği ve Cuma namazımız  ardından hep birlikte vedalaştık .

Yaz okulunda emeği geçen idareci, öğretmen, abi ve ablalarımıza ve hasseten öğrenci ve velilerimize teşekkür ederiz.

 

 

yaz okulu kapanış programına ait fotoğrafları görmek için tıklayınız

yaz okulu fotoğraflarını görmek için tıklayınız

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.