18 Nisan 2024
PUSULA EĞİTİM KÜLTÜR SANAT VE YARDIMLAŞMA DERNEĞİ
Genç PusulaGenel

Bir Gençlik Aranıyor

Genç Pusula okuma gurubu yeni döneme ‘Bismillah’ diyerek başladı. Açılış öncesi çiğ köfte yendi. Samimi bir ortamda geçen yemekten sonra genç pusula komisyon üyeleri ve ders hocamızın öncülüğünde gençlerimizle yeni dönem üzerine fikir beyan edildi.

Derneğimiz 2 yıl önce temeli atılan lise çalışmalarında, bu yıl gençlik konusunda yeni bir komisyon kurarak gençler üzerine daha bir ciddiyetle ve geniş kapsamlı olarak yoğunlaşmayı planlamaktadır.

Gençlik bir ülkenin geleceğidir. Küresel istikbar en çokta gençlik üzerine hesap yapıyor. Asıl hedef ve gayesinden saptırarak geleceğimizi karartmaya çalışıyor. Gençlik, içki, kumar (spor toto, loto, at yarışları, iddia ve sanal kumar gibi) karşıt cins, futbol takımı fanatizmi, gibi gayri meşru faaliyetlerle enerjisi tüketiliyor. Herkese büyük sorumluluk düşüyor. İslam’ın mesajını gençliğe, gençliğin anlayabileceği şekilde anlatmamız ve rol modeller ortaya koymamız gerekiyor. Peygamberimizi ve sahabeleri iyi anlatmalı örnek davranışlarını içselleştirmemiz gerekiyor. Bu Gençlik bizim gençliğimiz.  Hiç bir gencimizi şer odaklara kaptırmamalıyız. Bu bilinçle herkes daha fazla sorumluluk almalıdır. Gençlerimizle iletişimi sıcak ve açık tutmalıyız.

Rabbimizden duamız gençlerimizin imanlı, izzetli, iffetli, vefalı, merhametli, haramlara kapalı, mazlumun yanında zalime karşı bir duruşla çağımızın Yusufları, Mus’abları olabilmesidir.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.