25 Nisan 2024

YEDİĞİMİZE, İÇTİĞİMİZE DİKKAT!

Derneğimizde bu hafta Rabbani Düz tarafından, “Yediğimiz gıda mıdır, yoksa hayatımız mıdır?” başlıklı seminer verildi. Seminerde Helal ve temiz kavramları kurandan ayetlerle açıklandı. Birçok ayette helal ve Tayyib (temiz) kavramları beraber geçmektedir. Günümüzde kapitalist sistem daha az maliyetle daha çok üretim yapma hırsından dolayı, gıda maddelerinin içerisine helal olmayan ve insan sağlığını orta ve uzun vadede olumsuz etkileyen katkı maddeleri katmaktadır.

Bu maddelerden bazıları örneklerle açıklandı.

Bilinçli tüketici olmak ve diğer insanları bilinçlendirmek, gerekli kanunları çıkarmak ve denetim mekanizmasını işletmek…

Semineri sunan ve gıda üzerinde oynanan oyunları bir kez daha hatırlatan Rabbani Düz hocamıza teşekkür ediyoruz.

Seminere ait videoyu izlemek için tıklayınız!