20 Nisan 2024
GenelSeminer

Yeni Seminerler Başladı

Derneğimiz yetişkin seminerlerine bu dönem farklı üst başlıklarda devam ediyor. Bu hafta yeni iki seminerimiz başladı.

22 Aralık Perşembe günü “Osmanlı Modernleşmesi” üst başlığında Yrd. Doç Dr. Abdulkerim Asılsoy hocamız tarafından sunulan seminerlerimiz başladı. İlk hafta konu ile ilgili kavramlar ele alındı. Modern, Türk, Millet gibi kavramlar müzakere edildi.

23 Aralık Cuma günü ise hanımlara yönelik Hayat kitabımız Kur’an’ı daha iyi anlamak ve yaşamak amacıyla  “Tefsir Okumaları” üst başlığında Esra Nasuhbeyoğlu anlatımıyla seminerler başlamıştır.

10 Kasım’da başlayan , Yaşar Urgan hocamız tarafından “Toplumsal Değişimin Kılavuzu Kur’an’da Peygamber Kıssaları” başlıklı sohbetlerine başlamıştı. Şu ana kadar Hz. Adem, Hz. Nuh, Hz. Hud peygamberler işlendi.

İki sene önce başlayan Esma’ül Hüsna Okumaları Erdem İsmail ACAR kardeşimizin anlatımıyla bu yılda çarşamba günleri devam ediyor.

Konu Başlığı Konuşmacı Gün Saat Yer
 Esma’ül Hüsna  Erdem İsmail ACAR Çarşamba Vatan Pusula
Osmanlı Modernleşmesi Yrd. Doç. Dr. Abdulkerim Asılsoy Perşembe(On beşgünde bir) 20.00 Cevatpaşa Bilgi Merkezi
Toplumsal Değişimin Kılavuzu Kur’an’da Peygamber Kıssaları Yaşar Urgan Perşembe (On beşgünde bir) 20.00 Cevatpaşa Bilgi Merkezi