25 Nisan 2024
PUSULA EĞİTİM KÜLTÜR SANAT VE YARDIMLAŞMA DERNEĞİ
Genel

KUR’AN HAYATIMIZIN NERESİNDE?

Bir Kur’an Cemaati Olarak Sahabe Nesli” konulu konferans Bayrampaşa Belediyesi Mehmet Akif Ersoy Kültür Merkezinde program büyük bir katılımla gerçekleştirildi. (24 Mart 2017)

Konferans öncesi saat 18.00’den itibaren sergi ve hanımlar komisyonunca organize edilen  kermes başladı. Programa, Genç Pusula öğrencilerinin Tevbe Suresi 115-120. ayetlerin okunması ile başlandı. Dernek Başkanı Savaş Kabaoğlu’nun selamlama konuşmasından sonra, dernek faaliyetlerinin tanıtıldığı kısa sunumu yapıldı. Programla ilgili fotoğraflar için tıklayınız!

Daha sonra yazar Muhammed Emin Yıldırım “BİR KUR’AN CEMAATİ OLARAK SAHABE NESLİ” başlıklı konuşmasını yaptı. Yıldırım konuşmasında özetle; “Günümüzde Kur’an’a 3 tür yaklaşımın olduğunu, birincisinin kuranı sadece lafız olarak okuyanlar, ikincisi kendi düşüncelerini Kurana söyletenler ve bu iki tutumun yanlış olduğunu vurguladı. Olması gerekenin Kur’an bizden ne istiyor, bize ne diyor, diye sormamız ona göre hareket etmemiz, tartışmalı konulardan uzak durmamız gerekiyor. İmanın temelinde “La ilahe illallah” kelime-i tayyibesini anlamak, hayatımıza aksettirmek vardır.” Konuşma sonrası Pusula Çocuk Kulübü öğrencileri şiir okumak için sahne aldı.

Programın en ilgi çeken bölümü ise kızlarımızın oluşturduğu Pusula Çocuk Korosunun sunduğu birbirinden güzel ezgiler oldu. Koro, “La İlahe İllallah”, “İnşaallah” ve “Bir Güneş Doğuyor”, ezgilerini seslendirdiler. Son olarak Pusula Çocuk Kulübü erkek öğrencileri sahne aldı. Çocuklarımız Kuranı Kerimden Peygamberlerin yaptığı duaları okudular. Program Mustafa Duran kardeşimizin duasıyla sona erdi. Programda emeği geçen başta idareci, hocalarımız ve hanımlar komisyonu olmak üzere herkese teşekkür ediyoruz. Programla ilgili fotoğraflar için tıklayınız!

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.