28 Mart 2024

İMAN ETMEK CESARET İSTER

Pusula Derneğinin bu haftaki konuğu Yazar Abdulaziz Tantik hocamızdı. “İman Etmenin Olgusu” üst başlığında seminer verdi. “İnanmak, insanın potansiyelini harekete geçiren en önemli etkendir. Bir insan gerçek anlamıyla inandığında, o inancı uğruna her türlü fedakârlığı yapabilecek bir psikolojik vasata sahip olmaktadır. Hem tarihte hem de bugün bunu gözlemlemek mümkündür. Çünkü böylesi inanmak, inanılan şeyle bütünleşmek anlamını taşımaktadır ve gereğini yerine getirecek duygusal tamlığı da inşa etmek anlamındadır… Gerçek anlamda bir inanma eylemi beraberinde mutluluğu getirir, bir sükûneti işaret eder. İnanmak sükûnet ile beraber sahiciliğini belirgin kılar.” İman ettim demek bir iddiadır. Her iddianın bir ispatı vardır. İman ispatı da salih ameldir. İmanımızı zikirle canlı tutmalıyız.

Rabbim iman eden salih amellerde bulunan ve ben müslümanlardanım diyen kullarından etsin. Abdulaziz Tantik hocamıza ufuk açıcı konuşmasından dolayı teşekkür ediyoruz.