29 Mart 2024
PUSULA EĞİTİM KÜLTÜR SANAT VE YARDIMLAŞMA DERNEĞİ
Genel

Burak Derneğine Ziyaret

Yazıyı görüntüle



Pusula Derneği olarak merkezi Üsküdar’da bulunan Burak Derneğini (Burak Derneği – Mukaddes Mekanları Tanıtma Ve Kültür Derneği) ziyaret ettik. Ziyarette Pusula adına başkanımız Savaş Kabaoğlu, Yönetim ve Denetleme Kurulu üyeleri yer aldı.

Samimi bir şekilde bizleri ağırlayan Burak Derneği Başkanı Adem YENİHAYAT ile Bayrampaşa’da Kudüs ve Filistin davasını genç nesillere nasıl aktarabiliriz, ekseninde karşılıklı fikir beyanında bulunuldu. Burak Derneğinin Bayrampaşa da da etkinliklerde bulunarak bu bilincin kazanılmasında önemli katkılar sağlayabileceği dile getirildi.

Burak Derneği, ilk kıblemiz Mescid-i Aksa bilincini canlı tutmak, işgal altındaki bu topraklara ve orada yaşayan Müslümanlara sahip çıkmak, gerekli maddi ve manevi desteği sağlamak adına yola koyulan bir dernektir. Dernek Vizyonunu;

  • Genç nesillere, Kâbe-i Muazzama, Mescid-i Nebevi ve Mescid- Aksa bilincini kazandırmak
  • Mescid-i Aksanın önemini insanımıza anlatmak.
  • Medeniyetimizin temel unsurlarından biri olan Mescid-i Aksa sevgisini coğrafyamız insanının yüreğine yerleştirmek, olarak açıklıyor ve bu çerçeve de çalışmalarda bulunuyor.

Burak Derneği başkanı ve ekibine misafirperverliklerinden dolayı teşekkür ediyoruz. Rabbimiz yollarını açık etsin, çalışmalarına bereket versin…

Burak Derneği  faaliyetleri ile ilgili ayrıntılı bilgi almak isteyenler derneğin sitesinden sitesinden bilgi alabilirler.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.