24 Nisan 2024

Gençlere İstanbul’dan Kudüs’e Bin Selam Seminerleri Başladı

Pusula Derneği ile Burak Derneği işbirliği içerisinde Gençlerimizde Kudüs / Mescid-i Aksa Bilinci oluşturmak amacıyla ilk etapta 4 lisemizde “İstanbul’dan Kudüs’e Bin Selam: İlk Kıblemiz Mescid-i Aksa” konulu seminerlerimiz başladı. İlk gün Burak Derneği Başkanı Adem Yenihayat seminerleri verdi. Kudüsün ve Mescidi Aksanın Müslümanlar için önemi ve kutsallığını ayetler ve hadisler üzerinden anlattı. Günümüze kadar kısaca Kudüs tarihinden bahsederek günümüz İsrail işgali ile yaşananları dile getirdi. Gençlerimizin seminerlere ilgisi büyüktü. Bu tür seminer, sergi vb faaliyetlerin okullarımızda artarak devam etmesi Kudüs bilinci oluşması temennimizdir. Emeği geçen idareci, öğretmen ve gençlerimize teşekkür ediyoruz.