28 Mart 2024
PUSULA EĞİTİM KÜLTÜR SANAT VE YARDIMLAŞMA DERNEĞİ
GenelOkulSeminer

Kudüs Bilinci Her Daim Canlı Kalmalı

Derneğimiz tarafından ilçemizdeki liselerde “Kudüs Bilincini” canlı tutmak ve okumayı teşvik amacı ile Bayrampaşa ilçesindeki lise öğrencilerine “Kudüs Fatihi Selahaddin Eyyubinin” hayatının anlatıldığı “Minberin sırrı Selahattin Eyyubi” kitabının dağıtılması ve ardından okuryazar buluşması gerçekleştirerek kitabın yazarı Abdullah yıldız tarafından aynı konulu seminer verilmesi hayata geçirildi.

Kudüs etkinlikleri, kitap dağıtımı ve konferansların yanında “İstanbul’dan Kudüs’e Bin Selam Fotoğraf Sergisi” de okul okul dolaşmaya devam ediyor. Bu hafta tam da konferans gününde aynı okulda (Uluslar arası Kaptan Erdoğan Anadolu İmam Hatip Lisesi )sergi açılışımız yapıldı. Açılış kıymetli hocamız Abdullah Yıldız, Okul Müdürümüz İsa Veyseller, Pusula Derneği yöneticileri ve öğrencilerle birlikte gerçekleştirildi.

Daha önce kitap dağıtılan ilçemizin ve İstanbul’umuzun güzide okullarından Uluslar arası Kaptan Erdoğan Anadolu İmam Hatip Lisesi ve aynı gün Şehit Ümit Yolcu Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencilerine seminer verildi.

Abdullah Yıldız hocamız konuşmanın başında imam hatipli olma bilinci üzerinde durdu. Daha sonra Kudüsün’ün biz Müslümanlar için öneminden bahsederek konuyu Selahaddin Eyyubinin mücadelesine getirdi. Büyük idealleri olanların ancak dünyaya yön verebileceğini, Selahaddin eyyubinin de daha gençlik yıllarında KUdüsü yeniden fethetmeyi kafasına koyduğunu zamanı gelince de bu yolda ciddi adımlar attığını, sonrasında Rabbimizin yardımıyla Kudüs’ü yeniden özgürlüğüne kavuşturduğundan bahsetti. Bugünde Kudüs ve Mescid-i Aksanın tüm Müslümanların davası olduğunu ve mutlaka birlik beraberlik sağlanarak Siyonist haçlı güçlerinden kurtarılabileceğini vurguladı. Son olarak Selahaddin Eyyubi’nin sözü ile konuyu bitirdi: “Dostlarıyla uğraşanlar düşmanlarını yenemezler”…

Program daha sonra Abdullah Yıldız hocamızın kitaplarını imzalamasıyla sona erdi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.