29 Mart 2024
PUSULA EĞİTİM KÜLTÜR SANAT VE YARDIMLAŞMA DERNEĞİ
Pusula Çocuk

Yaz Okulu Piknikle Sona Erdi

yaz okulu öğrencileri kayabaşı şamlar piknik alanında

Pusula Çocuk Kulübü Yaz Okulu etkinlikleri 13 Temmuz Cuma günü Kayabaşı Şamlar piknik alanındaki piknikle sona erdi.

13 Haziranda başlayan yaz okulunda haftada dört gün temel İslami dersler ve kültürel sosyal etkinlikler yapıldı. Cuma günleri ise gezi ve ziyaretler düzenlendi.

Yaz Okulunda, Kur’an-ı Kerim, Siyer, İlmihal, Ahlak, Talim, Okuma, Ülke Tanıtımı, Geleneksel Sanatlar, Modern oyunlar, Diksiyon ve radyoculuk, Satranç, Sinema, Masa tenisi, Voleybol (kızlara), Futbol (erkeklere) dersleri verildi.

“Sevmek Örnek Almaktır” Hadis Yarışması ve “Kişi Sevdiği ile Beraberdir” Siyer Yarışması ve öğrenciler tarafından da “sınıf günlüğü”, “Esmadan Dualar”, “Ahlak Etkinlikleri” yapıldı.

pusula çocuk yaz okulu talebeleri sertifikalarını alırken ve voleybol sahasında oyun oynarken

Yaz Okulunda en dikkati çeken hususlardan biriside Veli Görüşmeleri oldu. Veliler ile sürekli irtibat halinde olundu. Yaz Okulu başlarken tam ve yarım gün öğrenci velileri ile toplantı, üçüncü haftanın başından itibaren bütün velilerle telefon görüşmesi ve beşinci hafta her gün bir gurubun velileriyle toplantı yapıldı. Her bir veli istediği an gerek idarecimizden gerekse öğretmenlerimizden bilgi aldılar.

Yaz Okulu programının tamamı, etkinlikler, Haftanın Gezisi, Haftanın Sineması ve Hafta içerisine işlenen ayetler, fotoğraflar vs web sitesinden yayınlandı.

Haftanın gezisi ve yarışmalar SMS ile bütün velilere duyuruldu.

yaz okulu öğrencileri bayrampaşa gençlik merkezinde (BAYGEM) diksiyon ve radyoculuk dersi hocası Muhammed beyle birlikte…

Yaz Okulunda emeği geçen yönetici, muallim/muallime, abi/ablalarımıza, öğrencilerimize ve siz velilerimize teşekkür ediyoruz.

Yaz Okulu 2012 ile ilgili yazı, yarışma gezi fotoğrafları bütün bilgilere sağ sütundaki bölümden ulaşabilirsiniz…

One thought on “Yaz Okulu Piknikle Sona Erdi

  • Rumeysa Aslan

    Onlar iyiliği emreder kötülüğü engeller!
    Onlar sözün en güzelini söyler!
    Onlar sözleri dinler en güzeline uyar!
    Onlar kardeşlerini- arkadaşlarını korur ve gözetir, kardeşini kendi nefsine tercih ederler!
    Onlar güzel ahlakın temsilcileridir!
    Bize unutulması mümkün olmayan güzel ve değerli anlar yaşattınız çocuklar muhteşemsiniz.Sizi çok özlüyorum..
    Hem öğretmeye çalıştık hem çok şeyler öğrendik. Samimiyetle ve sıkı çalışmayla yapılan her iş Allah’ın yardımıyla muvaffakiyet kazanır inşaallah, buna inanarak işe koyulduk.
    Rabbimizin rızasını kazanmak için çıktığımız bu yolda yine O’nun izniyle amacımıza ulaşmış olmayı murad ediyoruz. Bir işi bitirince hemen başka bir işe koyulmayı kendimize ilke edinip, zamanı boşa akıp gitmekten kurtarmak için çalışmaya, okumaya, öğrenmeye ve hepsinin başında ve sonunda (İslam’ı vermekle bize en büyük lütufta bulunmuş olan) Rabbimiz’i zikretmeye-anmaya hiç yılmadan bıkmadan devam ediyoruz…
    Bu işimizde bize destek olan kuşatıcı ve gözetici dernek yönetim kuruluna, değerli ve fedakar öğretmenlerimize ve yardımcı öğretmenlerimize, alaka ve ilgisiyle emeğini esirgemeyen ve yeri geldiğinde çocuğuyla öğrenci olabilen saygıdeğer anne-babalara teşekkür ederim.
    Allah’ın razı olacağı ve cennetine nail edeceği salih kullarından olabilmemiz duasıyla…
    ÇOCUKLAR BİRBİRİMİZE DUA ETMEYİ UNUTMAYALIM 🙂

    Yanıtla

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.