29 Mart 2024
PUSULA EĞİTİM KÜLTÜR SANAT VE YARDIMLAŞMA DERNEĞİ
Genel

AİLE GÜVENLİ VE HUZURLU BİR LİMAN

Hz. Âdem ve Hz. Havva ile başlayan “Aile Kurumu” kıyamete kadar devam edecek en güvenli ve en korunaklı limandır. Aile, erkek ve kadının meşru bir akitle yuva kurmasıyla başlar. Aile, toplumu oluşturan en temel yapıdır, tıpkı bal peteği örneğinde olduğu gibi. Hem bağımsız hem de bir arada. Toplumla ailenin kaderi iç içe geçmiştir. Aile yapısı güçlü ise toplum daha bir huzurlu ve güvendedir.  Toplum bozulmuş ise aile kurumu çatırdamış demektir.

Aile nesil emniyetinin korunması için de olmazsa olmaz bir görev ifa eder.

İslam veya tahrif edilmiş tüm din ve inançlarda da –genellikle- aile kurumuna önem verilmiştir. Pozitivizm akımıyla birlikte başlayan farklı guruplara ve yaşlara hitap eden sapkın düşünceler toplumları ifsat etmenin, bireyi yalnızlaştırmanın en geçerli yolunun aileyi parçalamak ve gayri meşru ilişkileri yaygınlaştırmak olduğu gerçeği üzerinden devam etmektedir.

Kapitalist dünyanın üretim-tüketim döngüsü insanları, insanlığı ve doğayı yoruyor. Günler geçim koşuşturması ile hızlıca akıp gidiyor. Bu değişimden en büyük yarayı aile almaktadır.

Aileyi korumak için “içe kapanmak” sadece olumsuz giden sürecin / ifsadın biraz daha gecikmesine neden olur.

Başta sistemin değişimi olmak üzere her alanda, insanlığın tamamı için kurtuluş reçetesi olacak, üstün bir çaba ve gayret içinde zihinleri ve gidişatı tekrar fıtrat eksenine çevirmeliyiz.

Herkes bu konuda üzerine düşeni az çok demeden yapmalıdır.

Bizlerde pusula ailesi olarak, 2021-22 senesinde belirlenen aile teması üzerinden, aile kurumunun önemi, korunması, aile içi iletişim, sosyal medya, gibi birçok konuda çocuklarımız ve aileleri için etkinlikler düzenlenmesi planlanmaktayız.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.