25 Nisan 2024
PUSULA EĞİTİM KÜLTÜR SANAT VE YARDIMLAŞMA DERNEĞİ
GenelSeminer

DİJİTAL DÖNÜŞÜM VE TOPLUM SEMİNERİ YAPILDI

Dijital Dönüşüm ve Toplum konulu seminerimiz yapıldı. Semineri İstanbul Cerrahpaşa Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Biyoistatistik Bölümü öğretim üyesi Doç. Dr Murat Kirişçi tarafından yapıldı. Konuşmanın girişinde Dünya Endüstri 4.0’ı yaşıyor. Kabaca buharın bulunması 1.0; elektriğin bulunması 2.0 ve bilgisayarın devreye girmesi 3.0 olarak adlandırılabilir. Endüstri 4.0 otonom sistemler yani makinaların insandan bağımsız çalışması, güncelde yapay zeka olarak ta anılıyor. Türkiye bu alanda dünya da ilk 5 içerisinde bulunuyor. Türkiye şimdilik daha çok güvenlik ve istihbarat alanlarında kullanılıyor.

Yeni dönem de üretim modelleri, toplumsal hayatımız ve önceliklerimiz değişiyor. Kolaylıkları ile birlikte olumsuz yanları da var. Her işte olduğu gibi bu dönemin insan onuruna yakışır, fıtrata uygun, ahlakiliğin merkeze alındığı bir dönem olması için çaba sarfetmek gerekiyor.

Büyük bir ilgi ve dikkatle dinlenilen seminer soru faslından hitama erdi. Murat Kirişçi ve katılım sağlayan tüm kardeşlerimize teşekkür ederiz.

Programa ait videoyu izleyebilirsiniz!

Aylık Seminerlerimizde Ocak ayında “Sosyal Değişim ve Birey Üzerindeki Etkileri” konusu konuşulacaktır.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.