25 Nisan 2024
PUSULA EĞİTİM KÜLTÜR SANAT VE YARDIMLAŞMA DERNEĞİ
Genç Pusula

Ahmet Ağırakça’ya Misafiriz

22 Mart 2014 Cumartesi günü saat 15.00’te Fatih semtinde bulunan AKADEMİ İSTANBUL’da Genç Pusula öğrencileri “ Hz. Ömer” adlı kitabın yazarı Prof. Dr. Ahmet AĞIRAKÇA ile görüşüyor.

Genç Pusula öğrencileri bu ay Hz. Peygamber Efendimiz (s.a.v)’in en yakın sahabi ve yardımcılarından birisi olan, İslam’ın kazandırdığı ve bize örnek şahsiyet olarak sunduğu Hz. Ömer (r.a)’ı okuyor.

Kitabımız; Doğumundan Hilafetine, Şahsiyeti, İdaresi ve Adaleti ve her yönüyle Hz. Ömer’i bize tanıtıyor. Öğrencilerimiz, hocaları ile birlikte her hafta kitaba dair  konuşarak Hz. Ömer’i öğrenmeye, anlamaya ve tanımaya çalışıyorlar.

Genç Pusula Öğrencileri kitabın yazarı ile görüşüp hem sohbet edecekler hem de kitaplarını imzalatacaklar.

Rabbimizden duamız öğrencilerimizin çağın Ömer’leri olması ve bizlerinde çağın Ömer’lerini yetiştirmesini nasip etsin inşallah…

Okuryazar buluşmasına ait fotoğraflar için tıklayın!

Ahmet AĞIRAKÇA (Prof. Dr.) Kimdir?
1950 Mardin doğumlu olup, Mardin Cumhuriyet İlkokulu, Mardin İmam-Hatip Okulu, Mardin Lisesi, İstanbul Yüksek İslâm Enstitüsü (Bugünkü M. Ü. İlahiyat Fakültesi/1973) ve İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümünden 1975 yılında mezun oldu.
Bir müddet Diyanet işleri Başkanlığı bünyesinde çalıştıktan sonra MEB İstanbul Bakırköy Lisesinde öğretmenlik yaptı. İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Ortaçağ Tarihi Anabilim Dalında asistan oldu (1978). 1979-1983 yılları arasında İ.Ü. Edebiyat Fakültesi Ortaçağ Tarihi Kürsüsünde Ph.Dr. unvanını aldı. 1987’de Yard. Doçent, Ekim 1988’de Doçent, Haziran 1996’da Profesör unvanını aldı. Mayıs 1999’da uzun yıllar görev yaptığı İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümünden emekli oldu. Bunun ardından Hollanda/Rotterdam İslam Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanlığı, aynı şehirde Avrupa İslam Üniversitesi Kurucu Başkanlığı ve Rektör vekilliği, Avrupa İslam Üniversitesi İslâmî İlimler Fakültesi Dekanlığı ve Rektör Yardımcılığı görevlerinde bulundu. Türkiye’ye döndükten sonra Özel Sultançiftliği Koleji Müdürlüğü görevini deruhte etti, (2005–2007), Avrupa İslam Üniversitesi’nin Uzaktan Öğretim birim başkanlığı yaparak Türkiye ve Bahreyn’den 1200 öğrencinin uzaktan lisans düzeyinde öğrenim görmelerini sağlayan organizeler yaptı. Halen İlk Kurucusu olduğu Akademistanbul Yurt Dışı Eğitim ve Danışma Kurumunun fahri danışmanlığını yapmaktadır. Son olarak On Yıl Sonra tekrar kendi Üniversitesi olan İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Ortaçağ tarihi Anabilim Dalındaki görevine geri döndü. 2013 Şubat Ayında Mardin Artuklu Üniversitesi  İlahiyat Bilimleri Fakültesi Dekanlığına atandı. Halen bu görevi sürdürmektedir. Arapça (çok iyi) Farsça ve İngilizce (orta düzeyde ) bilir. Yayınlanmış 13 telif ve 11 (cild) tercüme eseri vardır. Akademik dergilerde yayınlanmış onlarca makalesi ile katıldığı milli ve uluslar arası sempozyumlara sunduğu 24 tebliği bulunmaktadır. Ayrıca 30 yıldan beri çeşitli resmi ve sivil kuruluşlarda onlarca konferans verdi, seminerler yaptı. Bir kaç Ansiklopedide yayınlanmış çok sayıda maddesi olup ayrıca 6 cildlik Şamil İslam Ansiklopedisi’nin genel yönetim ve ilmi redaksiyonunu yaparak yayına hazırladı. Birçok Edebî, İlmî, Siyasî ve Sosyal dergide yönetici ve yazar olarak çalıştı. Özellikle farklı siyasî ve sosyal yönleriyle tanınan Türkiye’de İslamî çalışmaların dönüm noktalarından birisi olarak kabul edilen Düşünce Dergisi, Mektep Dergisi, Değişim Dergisi gibi önemli dergilerde yönetici ve yazar olarak çalıştı.
Halen, Akademi Lisan ve İlmi Araştırmalar Derneği Genel Başkanı ve İHH Yüksek İstişare Kurulu üyesi ve 20 yıldan beri süren Filistin Dayanışma Platformunun tabii üyesidir. Uluslar Arası Müslüman Âlimler Birliği üyesi ve bu Birliğin İstanbul temsilcisi, Uluslar arası Kudüs Müessesesi Mütevelli heyeti üyesi, Kudüs ve Filistin İçin Dayanışma Birliği’nin kurucusu ve Yönetim kurulu 1.Başkan Yardımcısıdır. Evli olup dört çocuğu ve dört torunu vardır.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.