13 Mayıs 2024
PUSULA EĞİTİM KÜLTÜR SANAT VE YARDIMLAŞMA DERNEĞİ
Genel

Yetim Gülerse Dünya Güler

Yetimler bizlere Rabbimizin emanetidir. Özellikle savaşlar sonucu yetim çocuklara sahip çıkmak ümmetin onurudur. Sahip çıkılmayan her çocuk ya organ mafyasının, ya misyonerlerin yada ahlaksızların eline düşmektedir.

İHH (İnsani Yardım Vakfı) “Her Sınıfın Bir Yetim Kardeşi Var” kampanyası çocuklarımızı küçük yaşlardan itibaren bilinçli, yardımsever, başkalarının dertleriyle dertlenen duyarlı insanlar olarak yetiştirebilmeyi esas almaktadır. Bu proje; savaş, doğal afet, yoksulluk, hastalık vb. sebeplerle Türkiye veya dünyanın bir başka ülkesinde anne/babasını kaybetmiş olan çocuklarımızın eğitim, sağlık, barınma, gıda, giyecek gibi temel ihtiyaçlarının karşılanmasında için ülkemizdeki ilköğretim ve lise seviyesindeki öğrencilerimizin katkı sağlamasını hedeflemektedir.” diyerek projeyi güzel bir şekilde özetlemiş…

Bu amaçla bizler de Pusula Ailesi olarak öğrencilerimizin ve velilerimizin dikkatini yetimlere çekmek amacıyla bir yetimin 12 süreyle aylık masrafını üstleniyoruz. Ayrıca öğrencilerimizde yetimlere dair farkındalık oluşturmak için seminerler verilerek süreç daha canlı tutulmaya çalışıldı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.