05 Mayıs 2024
PUSULA EĞİTİM KÜLTÜR SANAT VE YARDIMLAŞMA DERNEĞİ
Pusula Çocuk

Örneğim Peygamberim Bilgi Yarışmasında Heyecan Doruktaydı

örneğim peygamberim siyer yarışması yüce camiinde yapıldı

Pusula Çocuk Kulübü olarak bu sene 4.sünü düzenlediğimiz siyer yarışması 21 Şubat Cumartesi günü Yüce Camiinde yapıldı.

Küresel kuşatma altındaki çocuklarımız sürekli İslam dışı figürler rol model olarak sunulmaktadır. Halbuki biz Müslümanlar için Peygamberimiz en büyük örneğimizdir. Alemlere rahmet olarak gönderilen peygamberimizi çocuklarımıza sevdirmek, hayatını, mücahedesini, ahlakını ve mesajını öğrenmek ve hayatımızda uygulamak en önemli gayemizdir.

Bu seneki siyer yarışmasının üst başlığı peygamberimi çok seviyorum  ÖRNEĞİM PEYGAMBERİM oldu.

Peygamberimi Öğreniyorum kitabı baz alınarak 14 şubat tarihinde yazılı sınavı yapıldı. Her sınıfın ilk üçü bilgi yarışmasına katılmaya hak kazandı.

bu sene ilk kez yarışmayı sokağımızdaki Yüce Camiinde yaptık. Ailelerde yarışmayı izlemeye geldiler. Yarışmaya 4 gurup katıldı. Merve hocamızın gurubu minik kalpler; Kübra hocamızın gurubu peygamber izcileri; sümeyye hocamızın gurubu asım’ın nesli ve Betül hocamızın gurubu yağmur damlaları katıldı.

Jüri üyelerimiz Esin ve Hilal hocamız yerini aldı ve sunucularımız Genç Pusula öğrencilerimizden Ahsen Tuba ve Zeynep’in ilk soruyu sorması ile yarışmamız başladı.

Yarışma son ana kadar başa baş çekişmeli geçti. Sonunda bir gurup minik kalpler yarışı birincilikle göğüsledi. Ancak bütün gruplarımız birinciliği hak etti. Zaten önemli olan da peygamberimizi tanımak ve onu örnek almaktı.

Programa öğrencilerimiz tarafından okunan şiir ve ezgiler ayrıca renk kattı. Dereceye girenlere verilen ödüllerle yarışma sona erdi.

Program için yoğun bir şekilde hazırlanan öğrenci, öğretmen, idareci ve ailelere teşekkür ederiz. Örneği peygamber (sav) olanlara ne mutlu…

Programla ilgi fotoğrafları görmek için tıklayınız!…

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.