30 Nisan 2024
PUSULA EĞİTİM KÜLTÜR SANAT VE YARDIMLAŞMA DERNEĞİ
Genç PusulaGenelSeminer

Genç Pusula Öğrencileri Şule Yüksel Şenleri Konuştu

yazar demet tezcan şule yüksel şenleri anlatırken

Genç Pusula talebeleri Okur-Yazar Buluşmaları kapsamında yazar Demet Tezcan’la buluştu.

Bugünlere kolay gelmedik… 1960-1970’li yıllarda İslami çalışmaların yasak olduğu, başı açmanın teşvik edildiği yada Cumhuriyet döneminin baskısı sonucu gelişigüzel örtüldüğü bir dönemde İslami yaşam ve kadınlarımızın sorumluluğu noktasında yazılarıyla ve konferanslarıyla kitleleri etkilemiş Necip Fazıl’la çağdaş olmuş bir hanımefendidir Şule Yüksel Şenler… Annelerimize başörtüsünü sevdirmiş ve kendi çizdiği modellerle ün salmış yiğit, cefakar, fedakar bir dava insanıdır Şule Yüksel Şenler…

Bugünlerdeki çalışmalarımızın temelinde bu türden gayret gösteren

çeşitli alim, aydın, yazar ve hatiplerimizin gayretleri vardır. O günün şartlarında her türlü baskı, şiddet, hapis ve maddi imkansızlık içinde zamanın şahitliğini yapan dava insanlarına selam olsun… Onlar yolumuzu aydınlatan “şuleler”dir.

Bizlerde pusula ailesi olarak gençlerimizin yarınlarıyla sağlıklı bir iletişim kurmaları ve kadim geleneğimizin yakın geçmişini bir nebze olsun anlamaları, bu yönde de okumalar yapması  ve dava bilinciyle bayrağı daha yükseklere çıkarma umudu taşımalarını Rabbimizden nasip etmesini diliyoruz.

2 Mayıs 2015 Cumartesi günü öğrencilerimiz  “Bir Çığır Öyküsü Şule Yüksel Şenler” isimli kitabın yazarı Demet Tezcan ablaları ile söyleşi gerçekleştirdiler. Söyleşi sonrası talebelerimiz daha önce okudukları kitaplarını yazarına imza ettirdiler.

Emeği geçen idareci, hocalarımıza ve hasseten bu kitabın yayına hazırlanmasında üstün gayretler gösteren yazar Demet Tezcan hanımefendiye teşekkür ederiz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.