23 Nisan 2024
PUSULA EĞİTİM KÜLTÜR SANAT VE YARDIMLAŞMA DERNEĞİ
GenelPusula Çocuk

Yaz Okulu birbirinden güzel etkinliklerle devam ediyor

el becerileri dersinde tesbih taneleri sabırla dizildi

Derneğimiz tarafından organize edilen Yaz Okulu hürriyet İmam Hatip Ortaokulu ve Pusula Cevatpaşa Bilgi Merkezinde devam ediyor. Hafta içi beş gün süreyle sabah 10.00-16.30 arası devam etmektedir. Sabahları istenirse etüt dersi veriliyor.

Güne Kuran’ı Kerim ile başlanıyor. Elif-Ba cüzünde olanlar bir an önce “Kur’an’a geçme” gayretindeler.  Daha sonra Peygamberimizin hayatı etkinliklerle anlatılıyor. İlmihal dersinde abdest, ezan, namaz gibi konular bilmeyenler için ve bilenler içinde tekrar pekiştiriliyor. Ahlak Dersinde ise günlük hayatta uygulamamız gereken davranışlarımız selamlaşma, konuşma, çevre duyarlılığı gibi konu ediliyor. Öğle namazı cemaatle kılındıktan sonra öğleden sonraki dersler başlıyor. ebru, pratik ingilizce ve arapça, ilk yardım, ahşap maket yapımı, origami, sportif etkinlilkler, satranç, masa tenisi ve el becerileri dersleri  gibi. el becerileri dersinde ilk olarak çocuklarımız tesbih tanelerini ipliğe geçirip, imamesiye tesbih elde ettiler. önümüzdeki haftalarda çok daha farklı el becerileri yapılacak. böylelikle çocuklarımız sabrı, birlikte iş yapabilmeyi, özgüven gibi olumlu karakterleri pekiştirilmiş olmaktadır

3 kıta 4 ülke dersinde ise mısır, endonezya, endülüs ve bosna tanıtılacaktır. Böylelikle farklı coğrafyalar hakkında öğrencilerimiz bilgi sahibi olacaktır. Dersin sonunda o coğraya da yetişmiş ünlü ve öncü şahsiyetlerden bahsedilmektedir.

Yaz Okul ile ilgili fotoğrafları görmek için tıklayınız (cevatpaşa)

Yaz Okul ile ilgili fotoğrafları görmek için tıklayınız (hürriyet imam hatip)

Ayrıca Dart ve futbol turnuvası gibi çocuklarımızın ilgi ve alakası sıcak tutulmaya çalışılmaktadır.

Tabi ki  en büyük gayreti velilerimiz göstermektedir. Aile ilgisi, ders takibi çocuklarımızın bu süreci daha verimli geçirmelerini sağlayacaktır.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.