24 Nisan 2024
PUSULA EĞİTİM KÜLTÜR SANAT VE YARDIMLAŞMA DERNEĞİ
Genel

BİR HARF BİR ÖĞRENCİ BİR GELECEK İLE GENİŞ UFUKLARA YELKEN AÇIYORUZ !

Pusula Çocuk ve genç Pusula kulübü yeni dönemine heyecanla başlıyor..

Aylar öncesinden gün gün müfredatın hazırlandığı ana hedef Rahman’ın kapısında bulunduğumuzu hissederek, Rahman’ı tanımak Müslümanlığımızın bize bahşettiği İman ve Ahlakı taşıyan yeni nesillerle yola çıkıyoruz. Hedef Kur’an’ın önümüze koyduğu tabloyu yaşamak ve yaşatmak. Hayat boyu uygulamak için ellerinde pırlantadan bir fırsat olan çocuklarımızın geleceklerine dokunmaya devam ediyoruz.

2015-2016 Eğitim dönemi kayıt başvurularımız 14 Eylül Pazartesi Günü başlıyor. Pusula Çocuk kulübü çalışmaları eğitim dönemi boyunca Cumartesi günü 3.-5. sınıf saat 9.00 ile 17.00 arasında yapılacaktır. Aynı zamanda Genç Pusula öğrencilerimizde cumartesi günleri 6.-8. sınıf  saat 13.00 ile 16.00 arasında yapılacaktır.

Pusula çocuk kulübümüzde ; 
– İslami temel bilgiler (Kur’an-ı Kerim, talim, ilmihal, siyer, ahlak dersleri)
– Kültürel sosyal, sportif etkinlikler, geziler ve yarışmalar yapılacaktır.

Genç Pusula kulübümüzde ;
– İslami temel bilgiler (Kur’an-ı Kerim, siyer, talim, kısa süre tefsirleri, Kur’an kıssaları…)
– Genel kültür (öncü ve örnek şahsiyetler, ülke tanıtımı, kitap tahlili, makale ve medya analiz/eleştirisi gibi) dersleri ile birlikte; Genç pusula öğrencilerine yönelik; piknik, gezi, yardım kuruluşlarında yer almak, kitap okuma ve yazarı ile buluşma gibi sosyal ve kültürel etkinlikler de düzenlenecektir.

Takviye Okul Derslerimiz

Derneğimiz her kademe öğrencilerine sabah ve öğleden sonra olmak üzere en az 15 kişilik başvuru olması halinde  İNGİLİZCE, TÜRKÇE, MATEMATİK  dersleri verecektir.

Hanımlar gurubumuzda ise

Hadis , Kur’an-ı  Kerim, Tefsir, İğne oyası, piknik, gezi, yardım kuruluşlarında yer almak sosyal ve kültürel etkinlikler düzenlenecektir.

Bir harf bir öğrenci bir gelecek ile geniş ufuklara yelken açmak için birbirlerine kardeşlik, eğitim ve yardımlaşma duygusuyla bir araya gelen öğrencilerimiz, öğreticilerimiz, gönüllülerimiz ile muhabbet, samimiyet ve bereket dolu bir sene geçirmemizi Allah’tan temenni ediyoruz.

Allah yar ve yardımcımız olsun…

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.