28 Mart 2024
GenelSeminer

Yeni Dönem Esma Dersleri Başladı

Derneğimizde 2013 yılında başlayan Esma-ül Hüsna okumaları bu döneminde RAbbimizin el-Gaffar  ismi ile devam ediliyor. Erdem ACAR kardeşimizin eşliğinde yapılan okumalarımız da düşün yayıncılıktan çıkan “Kur’an’a Göre Esma’i Hüsna” adlı 3 ciltten oluşan kitap kaynak alınmıştır. Kitabın müellifi Esma-ül Hüsna ile ilgili bir tesbitinde: “Vahyin inşa ettiği hayatın merkezinde Allah vardır. Merkezinde Allah`ın olduğu bir hayatın iki kanadı vardır: Tevhid ve Adalet. Tevhid kanadı insan-Hâlık ilişkisini, adalet kanadı insan-mahluk ilişkisini temsil eder. İnsan ancak bu iki kanat sağlam olursa, sonsuz saadet menziline doğru uçabilir. Bu iki kanatla uçarsa, gerçek özgürlüğe kavuşabilir. O özgürlük, insanı ayartıcı benliğinin isteklerine boyun eğdiren değil, ayartıcı benliğin köleliğinden kurtarıp  Allah`a kul kılan sahici, kalıcı ve değer üretici özgürlüktür. Bu iki kanattan biri veya ikisi kırılırsa, o insan teki veya toplumu, yaralı bir kuş gibi çırpınmaktan, hayatı hem kendisine hem de başkalarına zindan etmekten kurtulamaz. Allah`ı gereği gibi tanımadan ve anlamadan, Allah`a gereği gibi kulluk edemez. Bu kesin. Kesin olan bir şey daha var: Esmâ-i Hüsna bilinmeden, Allah gereği gibi tanınmaz.”

Gün: Her Çarşamba

Saat: 20.30-21.30

İlgi duyan bütün kardeşlerimiz davetlidir.