04 Mayıs 2024
PUSULA EĞİTİM KÜLTÜR SANAT VE YARDIMLAŞMA DERNEĞİ
GenelSeminer

Müslümanca Bir Duruş Nasıl Olmalı

“Fitne ve Kaos Ortamında Müslümanca Bir Duruşun İmkanı” başlıklı konferans Pusula Cevatpaşa Bilgi Merkezi Konferans Salonunda yapıldı.

Mustafa Duran kardeşimizin takdimi ile program başladı. Kur’an-ı Kerim’in Hucurat Suresi 6-10. ayetler Mehmet Nasır Kardeşimiz tarafından okundu. Mealini Yusuf Kahraman kardeşimiz verdi. Pusula Derneğinin tanıtım slaytının ardından günün konuşması yapmak üzere sözü Prof. Dr. Mehmet Mahfuz hocamız aldı.

2012 de başlayan İslam tarihi okumaları yeni dönemde Hz. Osman (r.a) dönemi ile devam ediyor. Bu konferansta Hz. Osman (r.a) genel bir bakış açısıyla günümüzle de irtibatlandırılarak konuşulacak.

Mehmet Mahfuz hocamız İbn Haldun’un “geçmişle gelecek suyun suya benzediğinden daha fazla birbirine benzer” sözüne atıfla günümüzde yaşananların daha önce de benzerlerinin yaşandığını değişen sadece mekan ve zaman olduğunu vurguladı.

Fitne kavramı, fitnenin tarafları, Hz. Osman dönemi ve devam eden süreçte sahabenin ayrışması, Müslümanca duruşun ana kodları ve sonunda umutsuz olmamak ve her daim davet eksenli tevhid ve adalet üzere bir kimlik kuşanarak yürüyüşümüze devam etmemiz gerektiği vurgulandı.

Rabbimizden duamız ayaklarımızı sabit kılması ve Müslümanlara karşı yumuşak kafirlere karşı izzetli bir duruşu gösterecek gücü bize nasip etmesidir.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.