05 Mayıs 2024
PUSULA EĞİTİM KÜLTÜR SANAT VE YARDIMLAŞMA DERNEĞİ
Genelözel program

BİZ BİR ÜMMETİZ

Derneğimiz tarafından 26 Mart Cumartesi günü Bayrampaşa Yücel Çakmaklı Kültür Merkezinde Dr. Şerafettin Kalay hocamızın “Asr-ı Saadette ve günümüzde Çocuklar” konulu konferansı büyük bir katılımla gerçekleşti.

Program Kur’an-ı Kerimden Lukman Suresi 16-19. ayetlerin okunmasıyla başladı.

Dernek Başkanımız Savaş Kabaoğlu’nun selamlama konuşmasından sonra Derneğimizin tanıtım filminin gösterildi.

Sonrasında günün konuşmasını yapmak üzere araştırmacı yazar Dr. Şerafettin Kalay hocamız kürsüye geldi. Şerafettin Kalay hocamız; ‘Aile gerçek bir nimettir. İçinde feyz ve bereketin, hayr ve güzelliklerin yaşandığı bir yuva için nimet, baba için nimet, dede, nine için nimet, çocuklar için gerçekten büyük bir nimettir.

Çocuğu mutlu etmek için alınan hiçbir oyuncak, hiçbir hediye, onun karşılıklı sevgi, hürmet ve merhamet üzerine kurulmuş, İslam nuruyla aydınlanmış, ahlaki güzelliklerle dolu, edeb ve terbiye ile zinetlendirilmiş bir yuvada dünyaya gelmesinden, böyle bir yuvada filizlenip yetişmesinden daha kıymetli olamaz.

Bir anne ve babanın Allah’ın adını anarak ahitleşmeleri, yuvalarının temellerini onun rızasına uygun olarak atmaları, aile ocaklarını onun emrettiği, Rasulü’nün (sav) irşad ettiği gibi güzel hasletlerle donatmaları, sevgi ve rahmeti yuvalarından eksik etmeyişleri, çocuklarına sağlam bir neseb, helal bir lokma, güzel bir ahlak sunmaları, dünyevi değer ölçüleriyle ölçülemeyecek kadar kıymetlidir.

Güzelliklerle beslenen, Allah Resulü’nün ahlakıyla filizlenip büyüyen, anne ve babasının hayırla yâd edilmesine vesile olan, amel defterini sevap kaydı için açık tutan evlat, her ebeveynin arzusu ve göz nurudur.’

Konuşmasının sonunda hocamıza günün anısına, dernek başkanı Savaş Kabaoğlu tarafından plaket takdim edildi.

Pusula çocuk kulübü erkek öğrencileri sahne alarak “öncü ve önder şahsiyetlerin sözlerini aktardılar. Hep birlikte ellerinde “BİZ BİR ÜMMETİZ” yazan pankartları kaldırarak günün mesajını verdiler.

Programın finalini kızlarımızdan oluşan pusula çocuk korosunun yaptı. Program Koronun birbirinden güzel ezgileri (güller açmasa da, adı içi yaşamak ve birlik duası) seslendirmeleri ile sona erdi.

Programla ilgili fotoğrafları görmek için tıklayınız!..

Programa ait videoyu seyretmek için tıklayınız!..

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.