06 Mayıs 2024
PUSULA EĞİTİM KÜLTÜR SANAT VE YARDIMLAŞMA DERNEĞİ
GenelSergi

Mavi Marmara’nın Genç Şahidi:Furkan Doğan Sergisi Açılıyor

mavi marmaranın genç şahidi furkan doğan fotğraf sergisi 19-22 mayıs tarihleri arasında bayrampaşa merkez camii önünde gezilebilir

Pusula Eğitim Kültür Sanat ve Yardımlaşma Derneğimiz tarafından Mavi Marmara olayı ve o olayda şehit olan genç Furkan Doğan’ı konu eden “Mavi Marmara’nın Genç Şahidi: Furkan Doğan Sergisi açılıyor.

Sergi, Filistin direnişini, Kudüs’e özgürlük filosunun Mavi Marmara dahil uluslararası sularda işgal devleti tarafından engellenmesini ve bu engellenme de şehit olan kardeşlerimizi, özel de genç şehit Furkan Doğanı gündemde tutarak yeni nesillere aktarmayı amaçlamaktadır

Sergi Bayrampaşa Merkez Camii yanında 19-22 Mayıs tarihleri arasında Perşembe, Cuma, Cumartesi ve Pazar günleri boyunca açık kalacak.

Serginin hemen yanında Pusula Hanımlar Komisyonunca  kermes düzenlenecektir.

Bilindiği gibi 2010 Mayısın’da  dünyanın bir çok ülkesinden, farklı din ve ırklardan aktivistlerin içinde olduğu özgürlük filosu Akdenize açılmıştı.

“Gazze’ye insani yardım taşıyan Mavi Marmara ve diğer gemilere 31 Mayıs 2010 tarihinde uluslararası sularda seyir hâlindeyken İsrail silahlı kuvvetleri saldırı düzenlemişti. Saldırıda gazeteci Cevdet Kılıçlar ile beraber 10 insani yardım gönüllüsü; Furkan Doğan, Cevdet Kılıçlar, İbrahim Bilgen, Necdet Yıldırım, Fahri Yaldız, Ali Haydar Bengi, Cengiz Akyüz, Çetin Topçuoğlu, Cengiz Songür ve Uğur Süleyman Söylemez hayatını kaybetmiş, 50’den fazla kişi yaralanmış ve dünya ile iletişim yasadışı olarak kesilerek gazeteciler dâhil tüm yolcular İsrail tarafından hapsedilmişti.” (http://mavi-marmara.ihh.org.tr/)

“Tüm bunlar yaşanırken geminin en genç gönüllüsü, 19 yaşındaki Furkan Doğan üst salonda bir köşede durmuş, elinde küçük kamerası ve küçük not defteriyle meşguldü. Ortalığın sükûneti Ona da yansımıştı. Küçük kamerayı kenara bıraktı, çantasından küçük bir kalem çıkardı ve not defterine şunları yazdı; “Şahadet şerbetine son saatler inşallah. Var mıdır acaba daha güzel şey. Varsa o da sadece annemdir. Ama ondan ben de emin değilim. Kıyasları çok zor. Salon büyük oranda boşaldı. Şu ana kadar olmayan ciddiyet bir anda herkesi kapladı” Henüz 19 yaşında üniversiteye hazırlanan bir lise talebesiydi Furkan. Memleketi olan Kayseri’den Mavi Marmara gemisine binebilmek için ismini yazdıran yüzlerce kişi arasında onun da ismi vardı. O kadar gönülden istemişti ki Gazze’ye gidebilmeyi, Rabbi dualarını işitti ve Kayseri’den gemiye binen dokuz kişi arasında onun da ismi çıktı. Sınavlara çok bir vakit kalmamıştı. Mavi Marmara ile Gazze’ye gideceğini bilen de pek yoktu. Duyulsun istemiyordu Furkan. Allah Rızası için çıktığı bu yolculukta sadece Rahman’ın övgüsünü kazanmak istiyordu. Babası da aile içinde şahadete en yakışanın Furkan olduğunun bilincindeydi. Buna rağmen ailesini ikna etmesi kolay olmamıştı. Okulundan izin almalıydı, eğitim öğretim halen devam ediyordu çünkü. Hazırlıklarını tamamladı, arkadaşlarıyla helalleşti ve gemideki yerini aldı.” (yazının tamamını okumak için  http://www.gencdoku.com/kutlu-bir-sehit-furkan-dogan-4554.html)

Sergi ve Kermesle ilgili fotoğrafları görmek için tıklayınız

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.