28 Nisan 2024
PUSULA EĞİTİM KÜLTÜR SANAT VE YARDIMLAŞMA DERNEĞİ
Genel

“Sevmek Örnek Almaktır” Hadis Yarışması

yaz okulu sevmek örnek almaktır hadis yarışması 14-21 haziran 2012

Pusula Çocuk Kulübü Yaz Okulunda 14-21 Haziran tarihleri arasında “Sevmek Örnek Almaktır” üst başlıklı hadis yarışması yapılacaktır. Hasan Aycın tarafından çizilen “Kırk Hadis Kırk Çizgi” eseri öğrencilere dağıtıldı. Pusula Derneği olarak velilerimizin gerekli ilgi ve alakayı göstereceklerine ve bir hafta boyunca evde gündem olmasının sağlanmasına dileğimizdir. 

Andolsun, sizin için, Allah’ı ve ahiret gününü umanlar ve Allah’ı çokça zikredenler için Allah’ın Resûlü’nde güzel bir örnek vardır.

Ahzab / 21

 Sayın Veli;

Değerlerin zamanla yitirildiği, bozuma uğratıldığı bir dünyada yaşıyoruz. İyinin yerini kötü, doğrunun yerini yanlış, hakikatin yerini batıl, gerçeğin yerini sahte, iktisadın yerini israf, adaletin yerini zulüm alıyor. Güzelliklerin ve iyiliklerin yerini ondan daha aşağı olan bir şeyle değiştirmesi ileriye doğru gidişi değil bilakis gerileyişi, beraberinde getiriyor. Ama bununla birlikte, her zehirin bir panzehiri var. Bize düşen o panzehiri ortaya çıkartmak ve zehirle mücadele etmek… Öyleyse Rabbimizin bize öğrettiği yoldan giderek, O’nu ve Rasulü’nü her şeyden çok sevmeli, ahlakı Kur’an olan Rasulü’nü kendimize rehber edinmeliyiz. Çocuklarımıza verdiğimiz ‘Kırk Hadis – Kırk Çizgi’ kitabıyla hem hadis öğreneceğiz hem de Peygamberimizin örnek ahlakını hayatımıza ilke edinmeye çalışacağız. Düzenlediğimiz yarışmayla çocukların öğrenmesini hızlandırma, bilgilerini sağlamlaştırma ve bilgilerini bilinç haline dönüşmesini hedefledik. Sizlerin de desteğiyle başarılı ve faydalı olacağını umut ediyoruz.

 

Yarışma Takvimi

14 Haziran perşembe kitapların verilmesi

18 Haziran pazartesi grupların oluşturulması

21 Haziran perşembe yarışmanın yapılması

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.