29 Mart 2024
PUSULA EĞİTİM KÜLTÜR SANAT VE YARDIMLAŞMA DERNEĞİ
Pusula Çocuk

Öğrencilerden Sınıf Günlüğü

pusula çocuk kulübü yaz okulu öğrencileri sınıf günlüğünü yazarken

Pusula Çocuk Kulübü Yaz Okulu öğrencileri derslerin yanısıra çeşitli etkinliklerle öğrenme süreçlerini daha bir hızlandırıcı, algı tetikleyici, eğlenceli hale dönüştürüyorlar. Bu doğrultuda her sınıfa “Sınıf Günlüğü” defterleri dağıtıldı. Her gün bir öğrenci sınıf günlüğünü eve götürerek o gün (daha önceki günlerde olabilir)  yaşadıklarını, duygu ve düşüncelerini, arkadaşlarını vs yazmaktadır. Sonrasında ise günlüklerden seçilen metinler web sitesinde yayımlanmaktadır. (yaz okulu sınıf günlüğünü görebilmek için tıklayın)

Bir başka etkinlikte  öğrencilerimiz her gün sınıfta kısaca anlatılan Allah’ın en güzel isimleriyle dua etmektedirler. Böylelikle kuru bir ezberden ziyade hayatın içinde yer alması sağlanmaktadır. (esma ile dua sayfasını görebilmek için tıklayın)

Bir başka etkinlikte ahlak dersinde haftanınkonusu ile ilgili ayetler etkinliklerle anlatılmaktadır. Öğrencilerimiz ise verilen ayetler ışığında resim çizmekteler. ilk olarak öğrenciler güzel ve kötü sözün benzetmesinin konu edildiği İbrahim Suresi 24-27 ayetleri okuyarak resmettiler. (Etkinlikle ilgili resimleri görmek için tıklayın)

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.