01 Mayıs 2024
PUSULA EĞİTİM KÜLTÜR SANAT VE YARDIMLAŞMA DERNEĞİ
Genel

İstanbul’dan Kudüs’e Bin Selam Fotoğraf Sergisi Açıldı

Pusula Derneği ile Burak Derneği işbirliği içerisinde Gençlerimizde Kudüs / Mescid-i Aksa Bilinci oluşturmak amacıyla “İstanbul’dan Kudüs’e Bin Selam Fotoğraf Sergisi”bugün açıldı. Sergi Bayrampaşa’da ilk olarak Şehit Halil İbrahim Yıldırım Anadolu İmam Hatip Lisesinde gezilebilecek… Öğrencilerin büyük ilgiyle gezdikleri sergi 9 Şubat Cuma gününe kadar açık kalacak. Daha sonraki haftalarda sergi salonu olan okullarımızda sergilenecektir.  Sergide Kudüs tarihi ve önemi üzerine ve Mecsid-i aksanın değişik yönlerden görünümü ve işgal devletinin Müslümanların ibadetlerine engel oluşu ile ilgili 35 adet fotoğraf bulunmaktadır. Serginin açılmasına vesile olan Burak Derneği ve Okul idaremize, öğretmenlerimize hassaten müdürümüz Mustafa Okumuş’a teşekkür ediyoruz. Kudüs davası sadece olay oldukça hatırlanmamalı her zaman gündemimizde Kudüs olmalıdır.

Sergi ile ilgili fotoğrafları görmek için tıklayınız!..

Serginin başlangıcında özetle şu bilgiler yer almış:

“Bir gece, kendisine bazı ayetlerimizi gösterelim diye kulunu Mescid-i Harâm’dan çevresini mübarek kıldığımız Mescid-i Aksâ’ya götüren Allah eksikliklerden münezzehtir. O, gerçekten her şeyi işitmekte ve görmektedir.”(İsrâ; 1)

Kudüs gökte kurulup yeryüzüne indirilen şehir. Kudüs Rasullerin şehri, uğrak noktası. Kendisi için, ibadet maksadıyla seyahat edilebilen üç mescidden biri. Müminlerin ilk kıblesi… Mescidi Aksa, “isra”nın sonu, “miracın” başlangıcı. İslam’ın en önemli şiarlarından biri. Ki Rasul (s.a.v) bu yüzden buyurdu:“Eğer oraya gidemez ve içinde namaz kılamazsanız, kandillerinde yakılmak üzere oraya zeytinyağı gönderin.“Müminlerin gönlünü Kudüs’ten ve Mescidi Aksa’dan koparmak bu yüzden imkânsızdır. Bilmektedirler ki İslam coğrafyalarının kurtuluşu da güvenliği de ve yeniden izzetini kuşanışı da Kudüs ‘ten geçmektedir. Kudüs’ün durumu her zaman dünya durumunun özetidir. Kudüs dünyanın aynasıdır. Kurtuluş Kudüs’te başlar veya Kudüs’te tamamlanır. Kudüs Davası tüm Müslümanların davasıdır!..

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.