20 Nisan 2024
GenelSeminer

EVANJELİZM VE SİYONİST HIRİSTİYANLIK DÜNYANIN BAŞINA BELA

Evanjelizm ve Siyonist Hıristiyanlar konulu seminer Prof. Dr. Şinasi Gündüz tarafından verildi. 13 şubat 2019

Derneğimizde “Evangelizm ve Siyonist Hıristiyanlık” konulu seminer İstanbul Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dinler Tarihi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof.Dr. Şinasi Gündüz hocamız tarafından verildi. Bayrampaşa Belediyesi Cevatpaşa Bilgi Merkezinde yapılan seminer ilgi ile dinlendi.

Öncelikle evanjelizm kavramı üzerinde duruldu. Tarihsel gelişimi düşünce sistematiği hakkında bilgi verildikten sonra 20.yüzyılın ikinci yarısından sonra ABD’de yükselişe geçtiği ve hayatın her alanında etkin oldukları vurgulandı.
İslam düşmanlığı, Kudüs ve Mescid-i Aksa konularında Siyonizmle ortak hareket ettikleri, siyonistlerle olan beraberliklerinin biran önce Yeni Ahid’in son bölümünde yer alan kehanetin bir an önce gerçekleşmesi amacına matuf olduğu ifade edildi.

Konuşmanın sonunda Pusula Derneği adına yönetim Kurulu üyesi Nazım Nasuhbeyoğlu hocamıza tablo hediye etti.

Hocamıza ve katılım gösteren kardeşlerimize teşekkür ederiz.

VİDEO:SEMİNERİ DİNLEMEK İÇİN TIKLAYINIZ! 1.Bölüm 2.Bölüm 3.Bölüm