23 Nisan 2024
PUSULA EĞİTİM KÜLTÜR SANAT VE YARDIMLAŞMA DERNEĞİ
Genel

İDLİBE ÇATI OL! İNSANLIĞA UMUT

Suriye içerisinde kalan muhacirler için geçici çadırlar kurulmuştu ilk etapta. Savaş biter umuduyla. Şimdi yeni bir açılımla daha bir insanca yaşam imkanına kavuşabilecek 40 metre kare, 2 odadan ibaret briket evler için harekete geçildi. İHH’nın öncülüğünde ilçe temsilcilikleri bu projede yer aldılar. Bayrampaşa İHH 50 briket ev projesi ile, 11 mahallesi bulunan ilçemizin 12. mahallesini İdlib’te kurulacak. Bayrampaşa ilçemizdeki kişi ve kurumlar birlik içerisinde projeye destek verdiler.

İHH Bayrampaşa temsilciliği 20 şubat pazar günü “İdlibe Çatı ol” Bayrampaşa ya 12. Mahalle 50 adet Briket ev Camii ve okul Tanıtım Programına düzenledi. Programa derneğimizi temsilen yönetim kurulu başkanımız Nazım Nasuhbeyoğlu ve yönetim kurulu üyelerimiz Fikret Tunç, İsmail Hasanoğlu ve Savaş Kabaoğlu iştirak ettiler. Toplantıya bir çok STK temsilcisi, iş insanı, Bayrampaşa Kaymakamı ve Belediye Başkanımız Atila Aydıner katıldı.

Proje kapsamında 50 ev bir cami ve bir okuldan oluşan Bayrampaşa’nın 12. Mahallesinde bir evin maliyeti sosyal donatılarla beraber 40 bin TL’dir. Bugünden itibaren yardımlar toplanmaya başlanmış olup 2 ay gibi bir süre içinde yardımlar sonlandırılacaktır.

Pusula ailesi olarak hedefimiz bir evin maliyetini karşılamak için siz değerli dostların ve tanıdıklarınızın desteğini bekliyoruz. Hayırda acele etmek ve yarışmak duasıyla…

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.