20 Nisan 2024
Pusula Çocuk

Pusula Çocuk’tan GİMDES’e ziyaret

Öğrencilerimiz, WHC’yi Konsey Başkanı ve GİMDES Başkanı Dr. Hüseyin Kamil BÜYÜKÖZER’i büyük bir dikkatle dinlerken

Pusula Çocuk Kulübü olarak her 15 günde yaptığımız gezi faaliyetlerimizde öğrencilerimizin İstanbul’un tarihi ve güzelliklerini görmenin yanında çeşitli STK kuruluşlarını da ziyaret ederek bilgi ve kültüre sahip olarak aynı zamanda da derin bir hassasiyet ve düşünceye ulaşmaktır.

Bu hafta ki  gezi ziyaretimiz de Gimdes’e yapılmıştır. (10 kasım 2012)  Helal ve haram Müslüman hayatında önemli bir yeri olan iki kavramdır. Yaşantımız boyunca helal dairesi içinde yaşamak bir müslümanın hedefi olmalıdır. Ziyaretine gittiğimiz Gimdes’de (Gıda ve İhtiyaç Maddeleri Denetleme ve Sertifikalandırma Araştırmaları Derneği) bu minval üzere çalışmalarını sürdürmektedir. Ülkemizde sağlıklı yaşamanın temel unsuru olduğuna inandığımız helal ve sağlıklı ürünleri araştırma ve sertifikalandırma çalışmaları yapmak üzere kurulmuş bir sivil toplum kuruluşudur. İlgi alanı olarak gıda, kozmetik ve sağlık ürünlerini kapsamaktadır.2005 yılından itibaren bu gaye etrafında çalışmalarını devam ettirmektedir.

Allah’u Teala Kur’an’ı Kerim’de , “ Allah’ın size rızık olarak verdiklerinden helal, iyi ve temiz olarak yiyin ve kendisine inanmakta olduğunuz Allah’a karşı gelmekten sakının.” ( Maide Suresi/88.ayet) buyurmuştur. Allah’u Teala’nın bizden istediği şeyleri yapmamız ibadettir. Allah bize helal kazanmayı ve helal yiyip içmeyi emrettiğine göre bunları yapmamız ibadet olur. Allah yalnızca helal kazanıp helal yiyip içenlerin dua ve ibadetlerini kabul eder. Maddi ve manevi hayatın sağlıklı ve feyizli devam edebilmesi için helal yemek içmek müslümanın şiarı olmasıdır.

Pusula Çocuk Kulübü öğrencileri ve öğretmenlerinin yapmış olduğu bu ziyarette öğrencilerimize seminer verilerek helal ve haram kavramı işlenmiş, yiyecek ve içeceklerde nelere dikkat edilmesi gerektiği ayrıntılı bir şekilde anlatılmıştır. Öğrencilerimize yapılan seminer dışında izzeti ikramda da bulunulmuş , broşür, kitapçık ve helal sertifikası almış olan ürünlerden öğrencilerimize hediye edilmiştir. Aynı zamanda da Öğrencilerimizden Senanur Akdoğan ve Ebrar Gör,  Gimdes Genel Başkanı Dr. Hüseyin Kâmi Büyüközer ile birlikte röportaj yaparak Gimdes’in misyonu ve vizyonu hakkında  çeşitli sorularak sorarak sohbette bulunmuşlardır. Pusula Çocuk Kulübü olarak gösterdikleri yoğun ilgiden dolayı Gimdes Genel Başkanı ve yetkililerine teşekkürlerimizi bir borç biliriz.

Öğrencilerimiz yapılan bu ziyaretten dolayı memnuniyetlerini belirterek bundan sonra yiyip içtiklerine dikkat edeceklerini söyleyerek bizlere de ayrıca teşekkür etmişlerdir.

Müslüman olarak helal yaşantısı isteğimiz içerisinde helal lokma mecburiyetini unutmadan helal bir hayatı yaşama gayreti göstermek duasıyla…

Gezi ile ilgili fotoğrafları görmek için tıklayınız…