28 Nisan 2024
PUSULA EĞİTİM KÜLTÜR SANAT VE YARDIMLAŞMA DERNEĞİ
Genel

Pusula Çocuk Kulübü’ne Almanya İslam Toplumu Milli Görüş’ten Ziyaret

Ey iman edenler ! Kendinizi ve ailenizi, yakıtı insanlar ve taşlar olan ateşten koruyun. O ateşin başında gayet katı, çetin, Allah’ın kendilerine verdiği emirlere karşı gelmeyen ve kendilerine emredilen şeyi yapan melekler vardır”( Tahrim Suresi / 6.ayet)

Her dünyaya gelen çocuk İslâm fıtratı üzerine doğar. Onun farklı din ve inançlarda yetişmesinde anne ve babasının önemli bir yeri vardır. Çocuk eğitimi konusunda İslâm, Anne-babaya birtakım sorumluluklar yüklemiştir Çocuklarına güzel isim koymanın yanı sıra eğitim-öğretimin de, güzel örnek olma noktasında anne ve baba, çocukları üzerinde en önemli eğitimcilerdir. Anne ve babalar bu hassasiyete dikkat ederek çocuklarının daha iyi bir İslami eğitim almaları için hem kendilerini geliştiriyorlar hem de İslami temel dini bilgiler veren kuruluşlara çocuklarını yönlendiriyorlar.

Bu hassasiyetin farkında olan Pusula Çocuk Kulübü de öğrencilerine imanlı, Salih amelinde  istikrarlı, güzel ahlak sahibi, İslami bir kişilik ve kimlik oluşturulmasında katkıda bulunarak onların kalblerinde islami değerleri yer edindirip kökleştirmeyi ve zihinlerinde İslami anlayışı berraklaştırma, ruhlarını, akıllarını ve bedenlerini, dünya ve ahireti, sosyal ilişkileri, Rabbiyle arasındaki muamele ve O’nun rızasını kazanma gibi bir çok yönlü bir yapılanma çabası içerisinde faaliyetlerine devam etmektedir.

Bu hassasiyet ve aynı faaliyet ve çalışmaları olan  Almanya İslam Toplumu Milli Görüş Eğitim Danışmanı ve ekibi hafta içerisinde derneğimize bir ziyarette bulunarak bizleri mesrur etmiş ve ortak noktamız olan çocuk ve eğitim üzerine paylaşımlarımızı birbirimize aktararak güzel bir sohbet ettik. Derneğimizin yapmış olduğu faaliyetleri öğrenip ders verdiğimiz kitaplarımızı, derneğimizi gezip öğrencilerimizin yaptıkları faaliyetleri ve derneğimizin resimlerini çektiler. Yapmış olduğumuz  bu faaliyetlerden ve çalışmalarımızdan dolayı bizlere teşekkürlerini ve dualarını ilettiler.

Biz de Pusula Çocuk Kulübü olarak, derneğimize yapmış oldukları bu ziyaretten dolayı teşekkürlerimizi ileterek yapmış oldukları çalışmalardan dolayı kendilerine Allah’u Teala’dan tevfik ve refikini dileyerek dua ediyoruz…

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.