26 Nisan 2024
PUSULA EĞİTİM KÜLTÜR SANAT VE YARDIMLAŞMA DERNEĞİ
Genelözel program

AİLEMİZE SAHİP ÇIKACAĞIZ! ELİF NESLİ GELİYOR!

AİLEMİZE SAHİP ÇIKACAĞIZ!

Bayrampaşa’da faaliyet gösteren Pusula Eğitim Kültür Sanat ve Yardımlaşma Derneği 29 Mayıs 2022 Pazar günü saat 19.00’da “Aile: En Güvenli Liman Özel Programı” düzenledi. Bayrampaşa Belediyesi Kültür Salonunda gerçekleştirilen program büyük bir katılımla gerçekleştirildi.

Program Mustafa Duran kardeşimizin sunumuyla, Murat kardeşimizin Kur’an-ı Kerim’den Lukman Suresi 13-19.ayetlerin tilaveti ile başladı.

Dernek Başkanı Nazım Nasuhbeyoğlu’nun selamlama konuşmasınnın, ardından Diyanet İşleri Başkanlığınca hazırlanan “Aile” isimli sinevizyon büyük bir beğeniyle izlendi.

Günün konuşmasını Dr. Esin Tüccar yaptı. Çok önemli konulara değinen hocamızın konuşmasını video olarak vereceğiz. Hocamız konuşmasında özetle: “Aile; kadın, erkek ve çocuklardan oluşur. Maalesef bugün bu kavramın içi boşaltılarak ebeveyn kelimesi kullanımı artmış. Ebeveyn tanımı, çocuk sahibi olmaya indirgenmiş. Aileyi tahrip etmek temel hedefleri, Aile toplumun yapı taşı. Birinci Dünya Savaşı bitmiş, bütün dünyada kıtlık var. Hayatta kalmak önemli. Bu kuşak sessiz kuşaktı. Açlık, sefalet, göç, hüzünlü. 45’li yıllar bebek patlaması yaşanıyor. Hayatta kalmak için ne iş olsa çalıştı. 65’li yıllardan sonra X,Y ve Z kuşakları. Sokağa çıkamayan, güvenlik kaygısının ön planda olduğu, becerisi olmayan bir kuşak. Çocuklarımıza verdiğimiz değer ölçüsü değişti. Çocuklar matematikten 100 alırsa değerli, Hiç öğretmen adı bile bilmezken şimdilerde sınıf kapısından ayrılmayan anneler aldı. Geniş aile sona erdi. Büyüklerimizi zamanı boldu, torunlarına anlatırdı. Şimdi bunlarda kalktı. Pahalı oyuncaklar yerine hayatın içerisinde öğrenmeyi sağlamak gerekir. Çocuklara yaşına uygun sorumluk verelim. Çocuk ahlakı önce ailede öğrenir. Çocuklarla oyunlar oynayalım. Çocuklar önce anne babayı örnek alır. Çocuk duyduğunu değil, gördüğünü yapar. En önemli model yaşayarak öğrenmektir. Evlerimize dönerek. Birbirimize tahammül etmek gerekiyor… ”

Aile ile ilgili hadisi şerifler, Hz. Lokman’dan öğütler, orta genç kızlarımızın sunduğu hanım sahabelerin hayatından kesitler ilgili ile dinlenildi. Aile içi iletişime dikkat çeken mini piyeste oyuncuların yetenekleri salonda büyük beğeni topladı. Z kuşağı değil Elif nesliyiz sloganı ise dikkat çekiciydi. Finali Pusula Çocuk Korosu 3 güzel ezgi ile yaptı. Dinimiz İslam, Gülbereng ve Biz Aileyiz, isimli ezgilerin seslendirilmesinden sonra program Mustafa Duran kardeşimizin -bütün çocuklarımızın sahnede yer alarak- duasıyla sona erdi.

Programa emeği geçen öğrenci ve velilerimize ve hassaten hocalarımız Beyza HOŞKUN, Esranur MUSLU, Merve PAT, koordinatörlerimiz Ümmü Gülsüm Günay ve Hilal Özkul’a teşekkürü bir borç biliyoruz. Her zaman çocuklarımızın yanında etkinliklerde yer alan hanımlar komisyonu başkanı Fatme TUNÇ kardeşimize teşekkür ediyoruz. Rabbim emeklerini zayi etmesin…

Programa ait videoyu izlemek için tıklayınız

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.