30 Nisan 2024

Siyer Okumaları Başladı

Siyer dersi her hafta perşembe günleri saat 19.30’da devam edecek…

Siyer okumaları 22 kasım 2012 itibariyle derneğimizde başladı. İstanbul Üniversitesi İlahiyat Fakültesi İslam Tarihi Ana Bilim Dalı Bölüm Başkanı Prof Dr. Mehmet Mahfuz SÖYLEMEZ, ilk derste Siyer’in önemi ve siyerin kaynakları hakkında bilgi verdi. Siyerin kaynağının Kur’an, hadisler ve siyer kitaplarının vs olduğunu, Siyerle ilgili ilk dönemden başlayarak günümüze kadar yazılmış eserlerden kısaca bahsederek dersi bitirdi. Seminere katılanların büyük bir dikkatle dinledikleri dersler Mayıs 2013’e kadar her hafta Perşembe gün saat 19.30’da Prof Dr. Mehmet Mahfuz SÖYLEMEZ hocamızın sunumuyla dernek binasında devam edecektir inşaallah. Rabbimize duamız çabalarımızı bereketlendirmesi ve hayırlara vesile kılmasıdır.

Andolsun, sizin için Allah’ı ve ahiret gününü umanlar ve Allah’ı çokça zikredenler için Allah’ın Resulünde güzel bir örnek vardır (33/Ahzab Suresi 21)