03 Mayıs 2024

Haydin Namaza Kurtuluşa Afişleri Bayrampaşa’da

haydin namaza kurtuluşa etkinlikleri çerçevesinde Bayrampaşa’nın 24 noktasında direkler arası afişler asıldı

Pusula Derneği 2012–13 döneminde HAYDİN NAMAZA KURTULUŞA! Üst başlığı altında Namaz kılma bilincini yaygınlaştırmak için bir dizi etkinlik düzenleyecektir.

Bu kapsamda Bayrampaşa’nın 24 farklı noktasında ilan direklerine namazla ilgili ayetlerin yer aldığı viniller asıldı.

Bu kapsamda konuyu sergi, konferans vs etkinliklerle dönem boyu canlı tutmak istiyoruz.

Birlikte Namaz kılmak Etkinliği: Pusula Derneği olarak çocuklarımıza namaz kılma alışkanlığı kazandırmak için günde en az bir vakit namazı ailecek -mümkünse cemaatle- namaz kılmağa davet ediyoruz.

Haftada Bir Ailecek Sohbet: Pusula Derneği olarak velilerimizin çocuklarıyla ailecek haftada bir kez 15 dakikada olsa bir araya gelip sohbet etmeleri teşvik edilmektedir. Bu doğrultuda 52 haftaya bir ders düşecek şekilde kitap tavsiyesinde bulunulmuştur.

(Ey Muhammed!) Kitaptan sana vahyolunanı oku, namazı da dosdoğru kıl. Çünkü namaz, insanı hayâsızlıktan ve kötülükten alıkoyar. Allah’ı anmak (olan namaz) elbette en büyük ibadettir. Allah, yaptıklarınızı biliyor. ( Ankebut Suresi:29/45 )

Tevhid mücadelesinin temel direği olan namaz, Rabbimize en yakın olduğumuz yer ve Allah’ın huzurunda bulunma şuurudur.

Geçen şu yoğun, telaşlı, koşuşturmalı hayatın içinde insanın kalbi kaymalara meyil gösteriyor. Gün içinde bozulan bu dengenin namaz ile kendine gelmesi ve insanın kendini bütün yönüyle Rahman’a yöneltmesi gerek. Namazın hayatımıza sıkı bir şekilde nüfuz etmesi için verilen emre itaat edilmesi ve namaz ile kendimizi disipline etmek, hızla akıp giden zaman içerisinde kaybolmamak, hayatın kısır döngüsü içinde kişiliğimizi ve kimliğimizi kaybetmemek için, Allah’ı anmak, zikretmek ve hatırlamak için günde 5 vakit Rahman’ın huzuruna kıyam etmemiz lazımdır.

Peygamber Efendimiz (s.a.v) “ Kiminle konuştuğunuzu bilseydiniz namazdan hiç ayrılmazdınız” buyururken bunun farkındalığını hem kendimiz hem de çocuklarımıza hissettirmek için evlerimizde toplu bir şekilde namaz kılmaya ihtimam gösterelim. İslam dini çocuklarımızı namaza alıştırmamız konusunda aile büyüklerine sorumluluklar yüklemiştir. Bu nedenle bizler öncelikle kendimiz namaz kılarak çocuklarımıza örnek olmalıyız. Çocuklarımızı namaz kılmaya teşvik ederek, her namaz kılışımız da Rabb’imizin huzurunda bulunma duygusunu onlarla beraber namaz kılarak hissettirelim ve namazlarımızı cemaatle kılmaya gayret gösterelim.

Dünyanın gidişatını beş defa durdurmak, Allah’u Teala’nın huzuruna varıp isbatı vücud yapmak, ayet ayet yükselmek ve Efendimiz (s.a.v) tam da durduğu yerde durmak için haydi! Namaz kılmaya, haydi! kurtuluşa…