30 Nisan 2024
PUSULA EĞİTİM KÜLTÜR SANAT VE YARDIMLAŞMA DERNEĞİ
Genel

Helal Gıda Semineri

Birgül ARSLAN hanım tarafından “Helal Tüketim ve Katkı Maddeleri” başlıklı seminer verilecektir

DERNEĞİMİZDE YAPILACAK OLAN “HELAL TÜKETİM VE KATKI MADDELERİ” SEMİNERİNE DAVETLİSİNİZ…

“Allah’ın size helâl, iyi ve temiz olarak verdiği rızıklardan yiyin ve kendisine inanmakta olduğunuz Allah’a karşı gelmekten sakının.” (5 /88)

 Bilindiği üzere helaller ve haramlar alemlerin Rabbi olan Allah’ü Teala tarafından belirlenmiştir. Bu ayeti kerimeden de anlaşıldığı üzere Rabbimiz bize nasıl rızıklanacağımız konusunda emrini bildirmiştir. Ayette belirtilen ölçülere dikkat ederek hayat nizamımızı helal merkezli bir tüketime açmalıyız. Çünkü Müslümanız ve müslüman olmamız hasebiyle de bu emre itaat etmeliyiz.

Yediklerimiz ve içtiklerimiz bizim hem fiziki hem de maneviyatımıza tesir etmektedir. Eğer ki haram ve şüpheli gıdalar üzerinden ihtiyaçlarımızı giderirsek bu menfi olarak yaşamımızı, ibadetlerimizi, davranış ve düşüncelerimizi etkiler. Ebu Hüreyye (r.a.) Resulullah (s.a.v.)’ in şöyle buyurduğunu söyledi: Allah temizdir. Ancak temiz olanları kabul eder. Şüphesiz ki Allah, peygamberlere emrettiğini mü’minlere de emretti.  Allah’ü Teala Peygamberlere: “Ey peygamberler! Temiz ve helal olan şeylerden yiyin ve güzel amel ve hareketlerde bulunun. Şüphesiz ben işlediklerinizi bilirim.” Mü’minlere de: “Ey iman edenler! Size rızık olarak verdiğimiz şeylerin temiz ve helal olanlarından yiyin.” buyurmuştur

Sonra Resulullah (s.a.v.) devamla: “Bir kimse Allah yolunda uzunca sefere çıkmış, saçı başı dağınık, üstü başı toza toprağa bulanmış bir vaziyette  ellerini ğöğe uzatarak: ‘Ya Rab! Ya Rab!’ diye yalvarır. Halbuki onun yediği haram, içtiği haram, giydiği haramdır. Haram gıda ile beslenmiştir. Böyle birinin duası nasıl kabul olur?” buyurdu. ( Müslim , Zekat 65)

Allahü Teala temiz olmayan hiçbir şeyin kabul edilmeyeceğini ve kulunun her türlü çirkinliklerden arınmasını ve kazancını helal yollardan elde edilmiş temiz bir kazançla hayatını idame ettirmesini arzu etmektedir. Yiyeceklerimizin, içeceklerimizin, kıyafetlerimizin ve bir çok şeyin temiz ve helal olması bakımından peygamberlerle müminler arasında hiçbir farkın olmadığını yukarda bahsettiğimiz hadisi şeriften anlıyoruz.

Üzerimize düşen dünyalık menfaatlerimizi helal yoldan temin etmektir. Bizleri temiz yapan sadece inancımız değil aynı zamanda dinimizin emir ve yasaklarına uygun olarak idame etmemiz, temiz ve helal gıda ile beslenmemiz ve aynı zamanda maddi ve manevi tarafımızıda temiz tutmamızdır.

Bu düsturlara riayet ederek gıdalar konusunda bilinçlenmek, nelere dikkat etmemiz konusunda bilgi sahibi olmak, bize sunulan yiyecek ve içecekler helal mi, sağlığımıza ne kadar uygun işte bu soruların cevabını bulmak için tüm velilerimizi derneğimizde yapılacak olan “HELAL TÜKETİM VE KATKI MADDELERİ” seminerine davet ediyoruz. Katılımlarınızı bekliyoruz inşallah.. Selam ve dua ile..

KONUŞMACI: BİRGÜL ARSLAN

YER: PUSULA DERNEĞİ

TARİH: 22 OCAK SALI

SAAT: 14.00

 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.