20 Nisan 2024
Seminer

SON ŞEYHÜLİSLAM MUSTAFA SABRİ EFENDİ

Derneğimizin bu ayki seminer konusu “Son Şeyhülislam Mustafa Sabri Efendi”, Prof. Dr. Mehmet Mahfuz Söylemez hocamızın anlatımıyla yapıldı. Osmanlı devletinin en zor zamanında görev yapmış, siyasi bazı görüşleri eleştirilmiş olan Mustafa Sabri Efendi, özellikle kelam ilminde öne çıkmıştır. Diyanet İslam Ansiklopedisinde Mustafa Sabri Efendi başlığı altında ayrıntılı bir hayat hikayesi yer alıyor. Hayrettin Karaman hocamız İslami Hareket Öncüleri serinin 4.kitabında Mustafa Sabri Efendiyi anlatır. Bu yazısının bir özetini Mustafa Sabri Efendi ve demokrasi başlığı ile Yeni Şafak gazetesinde neşreder.

Seminer öncesi çiğ köfte ikramı yapıldı. Sonrasında seminere geçildi. Konuyu güzel bir şekilde özetleyen hocamıza ve katılım gösteren tüm dostlara teşekkür ederiz.