27 Nisan 2024
PUSULA EĞİTİM KÜLTÜR SANAT VE YARDIMLAŞMA DERNEĞİ
Genelözel program

EDEP ÖZEL PROGRAMI

Derneğimiz tarafından 18 Mart Cumartesi günü Bayrampaşa Belediyesi Kültür Salonunda “Edeb” başlıklı Özel Program düzenlenecek.

Program Kuranı Kerim tilavetiyle başlayıp, sinevizyon, şiirler, piyes ve pusula çocuk korosu ile devam edip dua ile sona erecek.

Derneğimiz her yıl bir tema belirleyerek yıl içerisindeki etkinliklerini ona göre şekillendirmektedir. Bu kapsamda 2022-2023 döneminde tema olarak “Edeb” konusu belirlendi. Konu çok yönlü olarak çeşitli etkinliklerle işlendi.

Niçin “edep” konusunu merkeze alıyoruz sorusu bu açıklamalarla anlam kazanabilecektir. Modern çağın her alanda yoğun saldırısı altında kalan bizler, hem kendimizi / neslimizi muhafaza için edebimizi yeniden takınmak durumundayız, hem de bu çağa verebileceğimiz cevap ve teklifler ancak bu paradigma sayesinde anlam kazanacaktır. Başta da belirttiğimiz gibi, edebin bir vechesi “davet” tir. Pratik alanda ortaya koyacağımız edebli temsiller, örnekliklerimiz en güzel davet olacaktır. Hayattın en küçük detayındaki muamelattan, en mahrem Rabbimiz ile olan ilişkimize kadar illa edeb, ancak edeb. Bilgi ile amel ile aşk ile Edeb…

Saat 20.00 de başlayacak programa tüm halkımız davetlidir.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.