28 Nisan 2024
PUSULA EĞİTİM KÜLTÜR SANAT VE YARDIMLAŞMA DERNEĞİ
GenelPusula Çocuk

YAZ OKULU KAYITLARI BAŞLADI

Pusula Çocuk Kulübü Yaz Okulu 3 Temmuz Pazartesi günü başlıyor. Kayıtlarımız devam ediyor. Yaz Okulumuz 3 Temmuz Pazartesi günü açılıyor. Yaz ayının getirmiş olduğu rehaveti de dikkate alarak faaliyetlerimiz sosyal, kültürel ve sportif etkinliklerle dolu olarak hazırlandı.

Programımız sabahtan öğleye kadar ” İslami Temel Bilgiler” (Kur’an’ı Kerim, İlmihal, Ahlak, Siyer) öğleden sonra “kültürel, sportif, sosyal etkinlikler, gezi ve yarışmalar” yapılacaktır. (Yüzme, Gezi, Ebru, El Becerileri, Mutfak, İlk yardım, vs). Haftanın bir günü geziye gidilecek olup, gezide futbol, geleneksel oyunlar, yarışmalar, doğa yürüyüşleri vs yapılacaktır. Bu sene yaz okulu  iki farklı mekânda kendi binamızda yapılacağından kontenjanlar sınırlıdır.

Kayıt ve bilgi için:Pusula-1: Vatan Mahallesi Tel Sk. No.3 BAYRAMPAŞA/İSTANBUL Telefon 212 576 66 44 Cep: (0551) 555 19 44

Pusula-2: Bayrampaşa Belediyesi Cevatpaşa Bilgi Merkezi Cevatpaşa Mahallesi Saraybosna Caddesi No:38 Şehit Hüseyin Uslucan Parkıiçi Tel: 212 617 98 33

Ders Programını görmek için tıklayınız!

Geçmiş senelere ait Yaz Okulu faaliyetlerini görmek için tıklayınız

YAZ OKULU-2023 KAYIT ŞARTLARI VE BİLGİLENDİRME

Kayıtlar 1 Haziran 2023 tarihinde başlayacaktır.
Kayıtlarımız kontenjanla sınırlıdır. Başvuru sırasına göre kayıt alınacaktır.
Yaz Okulu 3 Temmuz Pazartesi–4 Ağustos Cuma tarihleri arasında hafta içi yapılacaktır.
Kayıt sırasında nüfus cüzdanı fotokopisi istenilmektedir.
Kız ve erkekler için ayrı guruplar oluşturulmuştur.
Sınıf kapasitesi –sınıflara göre değişmekle beraber 12-19 kişi ile sınırlıdır.
Guruplar 2–7. sınıfa geçen öğrencilerden oluşturulacaktır.
Dersler sabah 10.00’da başlayıp, 15.40’a kadar devam edecektir.
İsteyen öğrenciler veya Kuran-ı Kerim dersinde ve ezberinde geride kalan öğrenciler için sabah 9.00-10.00 ve 15.30-16.30 arası etüt yapılacaktır.
Yaz okulunda sabahtan öğleye kadar “İslami Temel Bilgiler” (Kur’an-ı Kerim, İlmihal ve Ahlak) öğleden sonra ise “el becerileri, mutfak, kültürel, sosyal, sportif etkinlikler ve gezi olacaktır.
Yüzme, -ilk hafta hariç- Bayrampaşa Belediyesi Semih Erden Yüzme Havuzunda gerçekleşecektir. Seanslar kız ve erkek öğrenciler ayrı ayrı olmak üzere Çarşamba (E) ve Perşembe (K) günüdür. Seanslar sabah saat 8.00-9.00 arasıdır (Diğer saatler dolu olduğundan mecburen bu saati değerlendirmek zorunda kaldık). Seanstan en az 15 dk önce gelinmesi gerekmektedir. Yüzme için gerekli malzemeler listesi velilerimizle paylaşılacaktır. Seansların sabah erken saatlerde olması sebebiyle ulaşımı öğrencilerimiz kendi imkanları ile sağlayacaktır. Dönüş ise tarafımızdan toplu olarak yapılacaktır. Öğretmenlerimiz yüzme havuzunda öğrencilerimizin başında olacaktır. Ayrıca yüzme öğretmek üzere belediyemiz yüzme öğreticileri hazır bulunacaktır. (Adres: Bayrampaşa Belediyesi Yarı Olimpik Havuzu Semih Erden Spor Salonu yanı Kartaltepe, 50. Yıl Cad)
Yaz okulunda yemek verilmeyecektir. 5 gün boyunca aileler çocukları için idarenin belirlemiş olduğu listeye göre beslenme çantası oluşturacaklardır.
Yeterli sayı sağlandığında servisimiz vardır. Servis ücreti veliye aittir. Kurumumuz veliler ile servis arasında sadece iletişimi sağlar.
Aqua talebimiz İBB Spor Müdürlüğüne -Hidayet Türkoğlu Spor Kompleksi için- yapılmış olup, olumlu olması halinde Aquaya katılacak öğrenciler girişte ücreti kendisi ödeyecektir.
Doğa ve Kültür Gezileri Çarşamba (Vatan) ve Perşembe (c.paşa) günleri yapılacaktır.
Kuran-ı Kerim
İlmihal
Ahlak
Siyer
Yüzme
Doğa ve Kültür Gezileri
Sanat ve El Becerileri Atölyesi
Mutfak Atölyesi
İlk Yardım
Neşeli Matematik (sadece Vatan Şubesi)
Yabancı Dil Atölyesi (sadece Vatan Şubesi)
Yeşilay (sadece Vatan Şubesi)
Film Kritiği (sadece Cevatpaşa Şubesi)
Hadislerle Resfebe (sadece Cevatpaşa Şubesi)
Masal Atölyesi (sadece Cevatpaşa Şubesi)


Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.