27 Nisan 2024
PUSULA EĞİTİM KÜLTÜR SANAT VE YARDIMLAŞMA DERNEĞİ
Genel

İMAN-GÜVEN VE İSTİKAMET

Pusula Derneği olarak her eğitim döneminde bir tema belirleyerek o tema üzerinden çeşitli etkinlikler düzenlemekteyiz. 2023-2024 eğitim döneminde genel istişare kurulunun aldığı karar üzere İMAN, GÜVEN VE İSTİKAMET üst başlığında her seviyeye uygun olarak çeşitli etkinlikler düzenlenecektir.

AMEN-TÜ

Ben iman ettim. Tüm şüphelerimden sıyrılarak, tüm benliğimle, bilincimin en berrak haliyle iman ettim. Dilim ile tekrarlarım ve kalbim ile onaylarım ki “Allah’tan başka ilah yoktur ve Hz. Muhammed (s.a.v ) O’nun kulu ve elçisidir.”

Ben iman ettim Allah’a, meleklerine, kitaplarına, resullerine, ahiret gününe, kadere ve hayrın ve şerrin Allah’tan geldiğine, öldükten sonra dirilmeye.

İmanımdır; tevhidi hayatımın ilkesi kılan. Kula kulluğu reddediyorum, gönlümde beni Allah’tan ve adaletten uzaklaştıracak hiçbir şey yer bulamaz kendisine. Sevgim ve nefretim O’nun içindir.

İmanımdır; beni seçkin ve özgür kılan. Onunla hem güvene erdim hem güven veririm. Teslim oldum O’nun iradesine, okyanusta çılgın dalgalar arasında pusulasız kalan insanlardan beri kıldı imanım beni.

Güven buldum, sükûnet buldum. Herkes elimden ve dilimden emindir. Özüm sözüm birdir. İmanım verir insanlara emniyet. İmanım kılar beni müminlere karşı şefkatli ve zalimlere karşı metin.

AMENTÜ

İşittim ve itaat ettim. Allah ve Resulü her ne söyledi ise, onun haricinde benim tutabileceğim bir yol yoktur. Emr olunduğum gibi dosdoğru olacağım. Tüm çabam, tüm gayretim ve nefsimle mücadelem bunun içindir. Tek hedefim var İSTİKAMET sahibi olmak. Eğilmeden, bükülmeden,  zulmetmeden ve zulme razı olmadan. Allah’ın beni muhatap kılmasının şerefi ile tüm mesuliyetimle, dikkatimle imanımın gereği İSTİKAMET.

Allah’ım!

Hidayet eyle bizi doğru yola.

O kendilerine nimet verdiklerinin yoluna.

Ne o gazap olunanların ne de sapkınların. AMİN

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.