02 Mayıs 2024

Bayrampaşa’dan “Suriye İçin Bir Ekmek Bir Battaniye”

bayrampaşada faaliyet gösteren STK temsilcileri ve İHH yetkilileri bir arada

Bayrampaşa Suriye halkı için el birliğiyle destek vermeye devam ediyor.

Bayrampaşadaki sivil toplum kuruluşlarının ortak girişimiyle Suriye’li kardeşlerimiz kampanya düzenlendi.
Savaşın 20. ayını doldurduğu Suriye’deki insanî krizin boyutları her geçen gün daha da büyürken Türkiye’den hayır sahipleri, “Suriye için bir ekmek bir battaniye” kampanyasına gösterdikleri yoğun ilgi ve gayretli çalışmalarıyla Suriyeli mültecilerin yüzünü güldürmeye, onlar için umut olmaya devam ediyor. Türkiye genelinde pek çok sivil toplum kuruluşunu ve gönüllü grubu harekete geçiren Suriye seferberliğine, yürüttükleri çalışmayla Bayrampaşa’nın Sivil Toplum Kuruluşları da katıldı. Suriyeli mülteciler için harekete geçen İlim Yayma Cemiyeti Bayrampaşa Şubesi, Muradiye İlim Merkezi, Pusula Eğitim Kültür Sanat ve Yardımlaşma Derneği, Sancak Gençlik Merkezi, Liman Gençlik Merkezi ve Eğitim Bir-Sen Bayrampaşa Şubesi’nin yöneticileri, 29 Ocak 2013’de İlim Yayma Cemiyeti Bayrampaşa Şubesinde düzenledikleri bir basın toplantısıyla Suriyeli mültecilerin ihtiyaçlarının karşılanması için topladıkları 32.500 TL’yi İHH yetkililerine teslim etti. Toplanan meblağı İHH Bağış Kabul Birimi’ne teslim eden Şube Başkanı Av.Ferhat AKKAYA “ümmet olarak gelecek güzel günleri inşaa edebilmenin ancak kötü günlerde birbirimizin yarasını sarabilmekle mümkün olduğunu biliyoruz. Arakan’da, Filistin’de ve diğer pek çok yerde olduğu gibi Suriye’de de yaşanan bu zor günlerde halkın yanında olmaya devam edeceğiz. Suriye halkına desteğimiz sürecek” açıklaması yaptı.