27 Nisan 2024
PUSULA EĞİTİM KÜLTÜR SANAT VE YARDIMLAŞMA DERNEĞİ
GenelSeminer

HELAL GIDA SEMİNERİNE İLGİ BÜYÜKTÜ

helal gıda semineri büyük ilgi gördü

VELİLERİMİZ “ HELAL GIDA SEMİNERİ” NDE BULUŞTU…

 PUSULA EĞİTİM KÜLTÜR VE YARDIMLAŞMA DERNEĞİ’nde 22 OCAK SALI günü  sosyal ve kültür alanında bayanlara  yönelik “helal gıda ve katkı maddeleri” üzerine seminer düzenledi. Hanımların yoğun ilgi gösterdiği seminerimizi Gimdes Hanımlar Kurulu Başkanı ve Denetçi olan Birgül Arslan hanımefendi verdi.

Helal gıda üzerinde dikkat etmemiz gereken hususlar, yediklerimiz,içtiklerimiz sağlıklı mı ve ne kadar helal, bilinçsizce aldığımız her ürünün bedenimizde, düşüncemizde ve hayatımızda büyük etkisinin olduğu üzerinde durulup, çok bilindik markalara yönelmememizi, helal sertifikası alan ürünlere yönelmemizi bunun arz talep olduğunu hayatımızı helal merkezli yaşamayı Allah’ın kullarına emir buyurduğu üzerine uzun uzun konuşuldu..

Dikkat etmemiz gereken hususlara tek tek deyinilip; jelatin, asitli içecekler, hazır kıymalar,emülgatörler, meyve suyuları, margarin gibi bir çok hususta daha hassasiyetli olmamız gerektiği, insanın vazifesi helal kılınanları alması ve haram olanlardan uzak olması ve bilhassa yeme içme konusunda daha titiz olmamız üzerinde konuşuldu..

Yoğun ilginin olduğu seminerimizde,  zihinlerinde yer alan sorulara cevap bulmak için hanımlarımız pür dikkat seminercimiz dinlediler. Seminer bitiminde ikram yapılıp programımız sona erdi.. Seminerimize katılan bütün bayan velilerimize teşekkür ederiz..

İbadetlerimizin ve dualarımızın kabul olması için ve neslimizin Salih, imanlı Allah’ın emir ve yasaklarını bilen birer kul olmasını arzu etmek için helal dairesi içinden çıkmamamıza dikkat etmeliyiz.

Allah’u Teala helali helal, haramı haram bilip yaşamayı nasip etsin hepimize inşallah…

 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.