28 Nisan 2024
PUSULA EĞİTİM KÜLTÜR SANAT VE YARDIMLAŞMA DERNEĞİ
GenelPusula Çocuk

Ödüllü Kompozisyon Yarışması…

siz olsaydınız çocuklarınıza namazı nasıl sevdirirdiniz?

ÇOCUKLARIMIZA NAMAZI NASIL SEVDİRELİM

SİZ OLSAYDINIZ NE YAPARDINIZ?

Pusula Derneğinin bu seneki üst başlığı haydin namaza etkinlikleri doğrultusunda Pusula Çocuk Kulübü öğrencilerine dönük kompozisyon yarışması düzenledik…

Çocuklar, anne-babaların kapanmayan amel defterleridir. Çocuğun midesini doyurmak kadar ruhunu da doyurmanın endişesini duyan, onu imanı kuvvetli, ameli salih bir inanan olarak yetiştirmek isteyen anne-babaların yüzleştiği en zor mesele, çocuğa namazı öğretmek ve sevdirmektir.

Bizler Müslüman olarak namaz kılmakla mükellef olduğumuz gibi, çocuklarımıza da namazı öğretmek zorundayız. Sevgili Peygamberimiz (s.a.v) şöyle buyuruyor: “Çocuklarınıza yedi yaşına gelince namaz kılmasını emredin.”

Anne ve baba yedi yaşına giren çocuklarına namaz kılmayı öğretirse çocuklar erginlik çağına gelince namaza iyice alışmış olurlar.

Diğer bir Hadis-i şerif’de de:“Çocuk sağını solundan ayırmasını bildi mi, ona namazı emredin!” Çocuk namaz vakitlerini aksatmamalı, bu hususta gereken hassasiyeti göstermelidir. Bunu takip etmek de ana-babanın vazifesidir.

Bir Müslüman’ın, kendisinin namaza bağlı bulunması yeterli olmayıp, ev halkının da namaza bağlılığını sağlaması istenmektedir: Allah’u Teala, Kur’an’ı Kerim de; “Ailene namaz kılmalarını emret, kendin de onda sebat ile devamlı ol.” (Ta-Ha: 132) buyurarak aile büyüklerine sorumluluklar yüklemiştir. Bu nedenle bizler öncelikle kendimiz namaz kılarak çocuklarımıza örnek olmalıyız. Çocuklarımızı namaz kılmaya teşvik ederek, her namaz kılışımız da Rabb’imizin huzurunda bulunma duygusunu onlarla beraber namaz kılarak hissettirmek ve evlerimiz de ve camide namazlarımızı cemaatle kılmaya gayret göstermeliyiz.

 O halde iş başa düşüyor! Pusula Çocuk Kulübü olarak Çocuklarımıza Namazı Nasıl Sevdirelim? Sorusunu kendilerine sorarak ve kendilerini anne ve babalarının yerine koyarak -(veya geleceğin anne babaları olarak)- cevap aramalarını  ve kâğıda dökmelerini istiyoruz Kâğıda dökmeden evvel namaz hakkında araştırma yapabilir, büyüklerinizle konuşabilirsiniz. Ancak yazıyı yazarken kendinizin yazması, önerilerinizin uygulanabilir olması, yazınızı okunaklı,  sayfa sınırlaması olmadan A4 ebatında kâğıda bu kurallar çerçevesinde yazabilirsiniz… Ayrıca yazınızı yazarken geçmişten, günümüzden veya Kuran’dan ve Peygamberimizden çeşitli örneklerle faydalanarak zenginleştirebilirsiniz.

 “Rabbim! Beni namaza devam eden bir kimse eyle. Soyumdan da böyle kimseler yarat. Rabbimiz! duamı kabul eyle..” ( İbrahim/40)

Selam ve dua ile…

Yarışma Takvimi

9–10 Mart  Duyurular

16–17 Mart Yazıların Teslimi

23–24 Mart Ödül Alanların İlanı

26 Mart Salı günü saat 20.00’de Pusula Derneğince organize edilen Bayrampaşa Belediyesi Hizmet Binası altındaki Konferans salonunda Ahmet Bulut tarafından Çocuklarımıza Namazı Nasıl Sevdirelim?” konulu konferansta uygun görülen yazıların bizzat öğrenciler tarafından sahnede okunması

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.