27 Temmuz 2024
PUSULA EĞİTİM KÜLTÜR SANAT VE YARDIMLAŞMA DERNEĞİ
GenelSergi

SİYONİST SOYKIRIMI ANLATAN KARİKATÜR SERGİSİ AÇILDI

Gazze’deki soykırım 9.ayına gireceğimiz bu günlerde hunharca devam ediyor. Bayrampaşa Filistin Dayanışma Platformu Gazze’deki Siyonist soykırıma dikkat çeken Kudüs Davası Bilincini canlı tutacak Karikatür Sergisi düzenledi.

Farkındalığı sürekli hale getirmek, sanat diliyle de ifade etmek amacıyla birbirinden anlamlı 30 eserden oluşan “DÜNYANIN GÖRMEDİĞİ SOYKIRIM: GAZZE Karikatür Sergisi bugün Merkez Cami yanında açıldı. Serginin açılışına İlçe Müftümüz Recep Eren, Bayrampaşa Filistin Dayanışma Platformu adına Nazım Nasuhbeyoğlu, Pusula Eğitim Kültür Sanat Derneği, EDEP Platformu, Hayrat Vakfı, Nokta Gençlik Merkezi, Liman Gençlikten gönüllüler ve ilçemizin güzide yerel basın temsilcileri katıldı.

Program Merkez Cami İmamı Arif hocamızın Kuran-ı Kerim ile başladı. Sonrasında programın ev sahibi Bayrampaşa Filistin Dayanışma Platformu adına Nazım Nasuhbeyoğlu söz aldı. Nasuhbeyoğlu konuşmasında Gazze’yi savunmanın insanlığı savunmak olduğunu, vicdanlı insanların dünyanın her yanında katliama karşı çıktığını, Gazze’nin düşmesi halinde sıranın Anadolu’ya da gelebileceğini vurguladı.

Konuşma sonrasında İlçe Müftümüz Recep Eren Bey kısa bir konuşma dua yaptı. Duadan sonra Müftü ve STK temsilcileri sembolik serginin açılışını kurdele keserek yaptılar. Müftümüz: “Unutma unutulursun” vecizesinden yola çıkarak Filistin Kudüs konusunu gündem de tutmanın, zulme karşı çıkmanın önemine değinerek emeği geçen platform yetkililerine teşekkür etti.

Sergide koordinatör ve hocalarımız eşliğinde çocuk ve gençlere dönük bileklik yapımı, kilden karpuz yapımı atölyeleri açılacaktır. Filistin ve Kudüs’e ait kısa kısa sorulara doğru cevap veren çocuklarımıza hediyeler verilecektir. Sergiye emek veren, çocuk ve gençlerimizin bilinçlendirme çabası içinde Kudüs temalı atölyeler açan koordinatörlerimize hocalarımıza teşekkür ediyoruz. Rabbim emeklerini zayi etmesin.

Sergi 17-19 Mayıs tarihlerinde 10-19 arası Merkez Cami yanı, Demirkapı Caddesi LC Waikiki karşısında gezilebilecektir.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.