27 Temmuz 2024

GAZZE’NİN ONURLU DİRENİŞİ ANCAK BU KADAR GÜZEL ANLATILIR

Bayrampaşa’da faaliyet gösteren Pusula Eğitim Kültür Sanat ve Yardımlaşma Derneği 25 Mayıs 2024 Cumartesi günü saat 19.00’da “İnsanlık Kazanacak Gazze Özel Programı” düzenledi.

Program Akışı
-Kuran Kerim tilaveti
-Faaliyet sunumu (2023-2024)
-Selamlama Konuşması
-Sinevizyon: Vahyin Kutsadığı Şehir: Kudüs
-Ezgi: Mescidi Aksa Bir Gün Geleceğim Sana (Pusula Çocuk Korosu)
Şiir: Mescidi Aksa’yı Gördüm Düşümde (Hiranur Fidan)
-İstikamet Filistin
-Sokak Röportajı (Genç Pusula)
Ezgi: Kudüs Bizimdir (Pusula Çocuk Korosu)
-Ben Kudüs Güzeli
-Ezgi: Ey şehit (Pusula Çocuk Korosu)
-Esma’nın Kudüs’lü arkadaşları
-Şiir: Ölmekte Güzeldir (Kardelen Duru)
-Bayrak Gösterisi
-Dua

İNSANLIK KAZANACAK GAZZE ÖZEL PROGRAMI BÜYÜK BİR KATILIM İLE YAPILDI.

7 Ekim 2023 tarihinden itibaren tüm çalışmalarımızın merkezine Kudüs’ü, Gazze’yi koyduk. Çocukların anlayabileceği şekilde dil ve üslubumuzu daha bir özenle seçtik. Bu dönemin uçurtma şenliği öncesi son programı da bu doğrultuda büyük emekler verilerek düzenlendi.

Gazze özel programı, Musab Kazan kardeşimizin sunumuyla, Salih kardeşimizin Kur’an-ı Kerim’den Bakara Suresi 40-46 ve Saff Suresi 7-9.ayetlerin tilaveti ile başladı.

2023-2024 yılına ait dernek faaliyetlerinin anlatıldığı sunumdan sonra, dernek yönetim kurulu başkanı Nazım Nasuhbeyoğlu selamlama konuşması yaptı. Nasuhbeyoğlu özetle; “100 yıllık işgal Kudüs’ün İngilizler tarafından ele geçirilmesi ile başladı. Birinci dünya savaşı sürecinde İngilizleri Kut’ül Amare de cephesinde yendik. Gazze hattını iki kez geçmeye çalıştılar ancak geçemediler, 3.saldırıda Gazze düştü ve Kudüs’ü kaybettik. İngiliz işgal komutanı Edmund Allenby 1917 yılında Kudüs’ü işgal ettiğinde müttefikimiz Almanya’dakiler de dâhil olmak üzere Avrupa’da kiliseler zafer çanları çalıyor ve Selâhaddin Eyyubî’den bu yana Müslümanların hâkimiyetinde olan Kudüs’ün yeniden Hristiyanların eline geçmesini kutluyorlardı. Gazze bizim için 3 nedenden dolayı çok önemlidir. İlki Gazze’ye sahip çıkmak insanlık adına vicdani açıdan önemlidir. İkincisi Müslüman olmamız hasebiyle Kudüs davasına sahip çıkmamız gerekmektedir. Çünkü Mescidi Aksa ilk kıblemiz, peygamberimizin Miraca yükseldiği mekan. Birçok peygamberin uğradığı kutlu belde. Üçüncü olarak stratejik olarak da sahip çıkmamız gerekmektedir. Çünkü İsrail’in hedefi Arz-ı Mev’ud denilen Anadolu’ya kadar uzanan vadedilmiş toprak efsanesidir. Yani Gazze düşerse İstanbul düşer bir slogan değildir. Nitekim 20.yüzyılın ilk çeyreğinde, Kudüs düştükten sonra İstanbul ve Müslüman coğrafya uzun yıllar işgal altında kaldı. Bu topluluk içerisinden geleceğin Selahaddinleri, Fatihleri ve Abdülhamidleri çıkacaktır. Siyonizm dünyayı ahtapot gibi sarmıştır. Vicdanlı insanlar ses çıkarıyor. Ancak antisemitik propagandası ile seslerine engel olunmaya çalışıyor. Bu süreçte batılı değerlerin içinin ne kadar boş olduğu, bir kez daha ortaya çıkmıştır. Batı kendi işine geldiği müddetçe değerlerine bağlı, çıkarları ile çatıştığında bir anda ilkelerini hoyratça çiğneyebilmektedir. Boykota ara vermeden devam etmek önemlidir. Çocuklarımıza Kudüs, Gazze içerikli masallar, hikayeler anlatalım. Filmler çekelim. Çocuklarımızın zihinlerine bu şuuru yerleştirelim.”

Bu anlamlı güzel konuşmanın ardından Diyanet İşleri Başkanlığınca hazırlanan “Vahyin Kutsadığı Şehir: Kudüs” isimli sinevizyon büyük bir beğeniyle izlendi. Sinevizyon gösteriminden sonra çocuklarımız ezgiler (Mescidi Aksa Bir Gün Geleceğim Sana, Kudüs Bizimdir, Ey şehit), şiirler (Mescidi Aksa’yı Gördüm Düşümde ve Ölmekte Güzeldir), Genç Pusula tarafından hazırlanan sokak röportajı, İstikamet Filistin, Ben Kudüs Güzeli, Esma’nın Kudüs’lü arkadaşları, Bayrak gösterisi ve Salih kardeşimizin -bütün çocuklarımızın sahnede yer alarak- duasıyla program sona erdi. Programa emeği geçen başta koordinatörlerimiz ve hocalarımız olmak üzere tüm öğrenci ve velilerimize teşekkür ediyoruz.

Programa ait videoyu izlemek için tıklayınız