29 Nisan 2024
PUSULA EĞİTİM KÜLTÜR SANAT VE YARDIMLAŞMA DERNEĞİ
Genel

“ÇOCUKLARIMIZA NAMAZI NASIL SEVDİRELİM” KONFERANSINA YOĞUN İLGİ

namaz sevgisi salona sığmadı

Pusula Derneğinin bu seneki üst başlığı haydin namaza etkinlikleri doğrultusunda yaptığımız çalışmalarının sonuncusu olan “ÇOCUKLARIMIZA NAMAZI NASIL SEVDİRELİM”  konferansına yoğun ilgi ve katılım gösterildi. Yazar Ahmet Bulut tarafından verilen konferans, dinlemeye gelen misafirlerimize zihinlerimize ve kalplerimize nüfuz edecek güzellikte bir sunum yapıldı.

Programımıza davet edilen misafirlerimize lokum ve gülsuyu ikramımızdan sonra, sene boyunca Pusula Derneği faaliyetlerini içeren sergi açıldı.

Konferans öncesi Ahmet Bulut ile hasbihal eden Pusula Çocuk Kulübü öğrencileri sohbetin sonunda kendilerine dağıtılan Çocuklarımıza Namazı Nasıl Sevdirelim kitabını imzalattılar. Öğrencilerimizin katılımından memnun olan hocamız onlara namazla ilgili hatırlatmalarda bulunarak, gittiği bir çok yerde karşılaştığı anıları anlatarak öğrencilerimizi  mutlu etti.

çocuklarımız konferansı sahnede dinlediler

Öğrencilerimizle birlikte konferansın verileceği salona geçen hocamız, salonda ki bütün çocukları sahneye davet ederek konferansımıza renk kattı. Çocukların ve misafirlerimizin pür dikkat ve heyecanlı bir şekilde konferansı dinlemeleri gözden kaçmadı.

Kur’an’ı Kerim açılışı ile başlayan konferansımız Pusula Çocuk Kulübü öğrencilerinden Abdulsamet Türk’ün Lokman suresi 16. ve 19. ayetlerini okuduktan sonra, öğrencilerimizden  Emir Tüccar da mealini okuyarak  misafirlerimizin gönlüne ayetleri nakş ettiler.

Yaklaşık bir buçuk saat konuşma yapan hocamız namaz konusunda daha bir ehemmiyetli, her şeyden önce ilk onun için çaba gösterilmesi gerektiğini, çocuklarımıza yedi yaşından itibaren namaza alıştırmalarını ve camiye götürmelerini, evde cemaatle namaz kılmaya gayret gösterilmesi gerektiğini, çocuklarımıza muhakkak abdest almayı ve namaz hareketlerini kavratmayı, namaz kıldıktan sonra onları ödüllendirmeyi ihmal etmemeyi hatırlattı.

program öncesi dernek faaliyetlerini anlatan sergi açıldı

Namaza alıştırırken olumsuz tutum ve davranışlardan uzak olmamızı, onu namazdan soğutacak söz ve davranışlara yönelmemeyi, sabır ve yumuşaklıkla namaza alıştılırması ve sevdirilmesi gerektiğini anlattı, aynı zamanda tanıdık simaların namazla ilgili anılarını, ve yaptığı konferanslardan dinleyicilerden ve çocuklardan derlediği namazla ilgili anılarını paylaşarak misafirlerimiz hem mutlu etti hem de duygusal anlar yaşattı.

Konferans sonrası programa dahil olan Bayrampaşa Belediye Başkanı Sayın Atila Aydıner selamlama konuşması yaptı ve yazar Ahmet Bulut’a derneğimiz tarafından hazırlanan plaketi takdim etti.

Daha sonra Pusula Çocuk Kulübü öğrencilerinden Ahsen Kabaoğlu “ Kıl Beni Ey Namaz” şiirini okuyarak  ruhumuzu dinlendirdi.

haydin namaza

Hemen ardından “Siz olsaydınız Ne Yapardınız. Çocuklarınıza Namazı Nasıl Sevdirirdiniz” ödüllü kompozisyon yarışmasına katılan ve yazıları beğenilen öğrencilerimiz ellerinde namazla ilgili dövizleri alarak sahneye çıktılar ve kompozisyon yazanları temsilen öğrencilerimizden Bedri Taha Hacıoğlu sahneye çıkarak yazısını okudu. Her öğrencimiz ellerindeki dövizleri okuduktan sonra  ters çevirdi ve ortaya “HAYDİN NAMAZA” yazısı ortaya çıktı. Ahmet Bulut tarafından hediyeleri takdim edilerek konferansımız sona erdi.

Konferansımıza katılan başta velilerimiz olmak üzere tüm misafirlerimize, Pusula Çocuk Kulübü muallim ve muallimelerimize ve yardımcı abi ve ablalarımıza gönülden teşekkür eder, şükranlarımızı iletiriz…

Selam ve dua ile…

Programla ilgili diğer fotoğrafları görmek için tıklayınız

 

One thought on ““ÇOCUKLARIMIZA NAMAZI NASIL SEVDİRELİM” KONFERANSINA YOĞUN İLGİ

  • gamze

    öğretmenlerim sizi çok seviyorum

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.