27 Nisan 2024
PUSULA EĞİTİM KÜLTÜR SANAT VE YARDIMLAŞMA DERNEĞİ
Genel

Bayrampaşa’da Bir Gençlik Aranıyor

‘Bayrampaşa Gençlik İnisiyatifi’ tarafından düzenlenen ‘Bir Gençlik Aranıyor’ adlı program Türkiye’nin birçok yerinden gençlik dernekleri ve STK’ların gençlik kollarını biraraya getiriyor.

Programa Prof. Dr. Celaleddin Vatandaş, Araştırmacı Yazarlar Abdullah Yıldız ve Abdülaziz Tantik konuşmacı olarak katılıyor. Pusula Derneği olarak destek verdiğimiz programa tüm velilerimizi ve gençlerimizi bekliyoruz.

PROGRAM

14:00 – 14:10 – Kur’ân-ı Kerim Tilâveti
14:10 – 14:20 – ‘Dünyevîleşmek’ Slaytı
14:20 – 14:40 – Gençlerin toplu açılış konuşması
14:40 – 15:10 – Prof. Dr. Celaleddin Vatandaş Sunumu (Misyonunun Farkında, Vefalı ve Emin, İradesinin Farkında Olan)
15:10 – 15:20 – Skeç / Buhranlı Genç
15:20 – 15:50 – Abdullah Yıldız Sunumu (Değerlerini Koruyan, Dayatılmış Hayata İtirazı Olan)
15:50 – 16:00 – Skeç / Ahlâklı Genç
16:00 – 16:30 – Abdülaziz Tantik Sunumu (İdeallerine Sevdalı, Düşünen ve Üreten)
16:30 – 17:00 – İkram-Konuşmacılar ve gençlik liderleriyle ikili sohbetler

Bayrampaşa’da bulunan gençlik dernek ve merkezleri ‘Bayrampaşa Gençlik İnisiyatifi’ adı altında ‘Bayrampaşa’da Bir Gençlik Aranıyor’ başlıklı gençlik buluşması için bir araya geldi. ‘Bayrampaşa Gençlik İnisiyatifi’; Bayrampaşa Gençlik Merkezi (BAYGEM), Genç Doku, Genç Öncüler, İnsan Akademisi, İlim Yayma Cemiyeti Bayrampaşa Şubesi, Liman Gençlik Merkezi, Muradiye İlim Merkezi (MİM) ve Pusula Eğitim Kültür Sanat ve Yardımlaşma Derneği’nin bir araya gelmesiyle oluştu. ‘Bayrampaşa Gençlik İnisiyatifi’ düzenlediği bu etkinlikte, gençleri Prof. Dr. Celaleddin Vatandaş, Araştırmacı Yazarlar Abdullah Yıldız ve Abdülaziz Tantik ile bir araya getiriyor. Programa Türkiye’nin birçok yerinden gençlik dernekleri ve STK’ların gençlik kolları da iştirak edecek.

Program, 27 Nisan 2013 Cumartesi günü 14.00’da Bayrampaşa Gençlik Merkezi Kültür Salonu’nda gerçekleştirilecek. Programda, Kur’ân-ı Kerim tilâveti, skeçler ve sunumlar yapılacak. Üç saat sürecek programda “Değerlerini Koruyan, İdeallerine Sevdalı, Misyonunun Farkında, Vefalı ve Emin, Dayatılmış Hayata İtirazı Olan, İradesinin Farkında, Düşünen ve Üreten” bir gençliğin inşâsına dair çözümler konuşulacak.

Dünyevîleşme, almış başını gidiyor. İnsanı tüketen, emellerine kurban eden ve en önemlisi de gençlerimizin tertemiz yüreklerinin ve zihinlerinin hedef olarak seçildiği ve kirletildiği bir zamanda yaşıyoruz. Gayesizleştirilmiş insanlarımız kendi girdabında dönüp duruyor. Toplumlar bu kaoslu günlerin cenderesinde ufalanıyor.

Yeniden birlikteliği tesis edecek, gençleri içinde bulundukları kör kuyulardan kurtaracak ve bu gençlerle geleceğin temiz dünyasını kuracak böylesi bir buluşmanın önemli olduğunu düşünüyor ve herkesi gençlik buluşmamıza bekliyoruz.

Haber http://www.on5yirmi5.com sitesinden alıntılanmıştır.

http://www.on5yirmi5.com/genc/haber.126104/gencler-bayrampasada-bulusuyor.html

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.