28 Nisan 2024
PUSULA EĞİTİM KÜLTÜR SANAT VE YARDIMLAŞMA DERNEĞİ
GenelPusula Çocuk

PUSULA ÇOCUK KULÜBÜ AİLESİ ÇANAKKALEDE

çanakkale gezisine ev okuma gurupları ve pazar kız gurubu katıldı

27 Nisan Cumartesi gecesi Pusula Çocuk Kulübü ev okulu öğrencilerimiz ve velilerimiz ve pazar gurubu öğrencilerimiz ve velilerimiz ile birlikte Çanakkale’deydik…

Velilerimiz ve öğrencilerimizin katılımıyla gerçekleştirdiğimiz Çanakkale gezimize ilgi büyüktü.

Cumartesi akşamı saat 10.30 da belirlenen yer olan Belediye Hizmet Binasının olduğu parkın içinde öğrencilerimiz ve velilerimiz hazır bulundu. Otobüse yerleşildikten sonra bizi uğurlamak için gelen Belediye Başkanı Atila AYDINER dualarını ve temennilerini belirterek  bu güzel yolcululuğumuzda heyecanımıza ortak olarak bizleri memnun etti..

Pusula Çocuk Kulübü hocalarının da aralarında bulunduğu bu yolculukta herkesin memnuniyeti ve sevinci bizleri de heyecanlandırdı. Öğrencilerimizin neşesi, sıcak sohbetleri, gülüşmeleri ve bizlerin etrafında hiç ayrılmayışları, velilerimizin ise dualarla ve tesbihatlarla yola devam etmeleri gidilen yerin ne kadar önemli olduğunu bir kere daha hissedildi.. Herkesin dilinde Çanakkale Zaferi ile ilgili anekdotlar ve şehitlerimizin ruhuna bağışlanmak için çekilen tesbihatlar, okunan yasinler ve dualar….

bayrampaşa belediye başkanı sayın atila aydıner pusula ailesini yolcu ederken

Güzel bir gece yolculuğumuzdan sonra Çanakkale’nin Burhaniye Köyünde sabah namazlarımızı eda ettikten sonra yolumuza devam edip sabahın nuru gözlerimizi kamaştırırken güneşin doğuşuna şahit olmak hamdimizi artırdı..

Sabah kahvaltımızın ardından rehberimizin eşliğinde Çanakkale zaferini dinlerken geçtiğimiz yerlerde anlatılanları temaşa ederken her bir şehidimize dualar döküldü dilimizden.. Ve Yaradana hamd..

Eceabat köyünü ziyaret ederken sebeplerin tükendiği o anda iman kuvvetiyle 270 kiloluk mermiyi taşıyan Seyid Onbaşıyı rahmetle yad ettik.

Ecdadımızın şehit olacaklarını bile bile düşmana karşı kahramanca savaştığı ve şehitlerimizin kanıyla sulanan yerleri sırasıyla gezmeye başladık.

Kilitbahir, Hamidiye ve Mecidiye Tabyaları,  Yahya Çavuş, Seddülbahir, Şehitler Abidesi, Sargı yeri, 57. Alay Şehitliği, Alçı Tepe ve Conkbayırı gezerken velilerimiz ve öğrencilerimiz şehitlerimizin mezarları başında dua ettiler. Çanakkale Savaşı’nın en şiddetli çarpışmalarının yaşandığı ConkBayırı’nda sona eren gezi programının ardından, ziyaretlerimizi tamamladıktan sonra  Çanakkale Savaşı’yla ilgili eşyaların satıldığı yerlerde velilerimiz ve öğrencilerimiz hem kendilerine hem de sevdiklerine hediyeler alarak gezimizi tamamlayarak eve dönüş yolculuğumuz başladı..

Gezimize katkıda bulunan Bayrampaşa Belediye Başkanı Atila AYDINER’e, şoförlerimize, rehberimize ve bizleri yalnız bırakmayan hocalarımıza, çok değerli velilerimize ve onların evlatları olan  kıymetli öğrencilerimize ayrı ayrı teşekkür ederiz…

Gezi fotoğraflarını görmek için tıklayınız!…

NOT: 11 Mayıs Cumartesi günü saat 23.00’te Belediye Hizmet Binasının bulunduğu parkın içinden Cumartesi kız ve erkek gurubu öğrencilerimiz ve velilerimiz için  inşallah Çanakkale gezisi için otobüsümüz kalkacaktır..Tüm velilerimize duyurulur…

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.