28 Nisan 2024
PUSULA EĞİTİM KÜLTÜR SANAT VE YARDIMLAŞMA DERNEĞİ
Genel

PUSULA ÇOCUK KULÜBÜ HEP BİRLİKTE PİKNİKTE

 

sultangazi kent ormanı uçurtma şenliği

18 Mayıs Cumartesi günü Sultangazi Kent Ormanı’nda gerçekleştirilen piknik ve uçurtma şenliğimize öğrencilerimizin yoğun ilgisinin yanında, yapılan yarışmalar etkinliğimize renk ve heyecan kattı.

 Piknik alanına yerleştikten sonra öğrencilerimiz kahvaltılarını yaptıktan sonra hocalarımız uçurtma şenliğimizin amacını anlattılar. Getirilen uçurtmaların Suriye ve Filistin’in özgürlüğü için gökyüzüne bırakılması, kardeşlerimizin artık özgürce ve adilce yaşamaları için ve savaşların son bulması için öğrencilerimiz uçurtmalarını gökyüzüne uçurdular.

 Havanın çok sıcak olması ve fazla rüzgarın olmaması uçurtma uçurmamızı engellerken, öğrencilerimizin hepsi sabır, azim ve gayretle uçurmaya çalıştılar. Bazı öğrencilerimiz uçurtmalarını uçururken bazıları da uçurma gayretinde oldular.

  Uçurtmasını en yükseğe uçurma ve  en güzel uçurtma  diye iki kategoride gerçekleştirilen uçurtma şenliğimizde;

 Uçurtmasını en yükseğe uçurma kategorisinde : Abdulsamet Türk ve Emir Tüccar

 En güzel uçurtma  kategorisinde ise: Zeynep Sıla Deniz, Ravzanur Çayırlı, Asyanur Tayar ve Melike Zehra Karaosmanoğlu bizden  ödül olarak “ UÇURTMA AVCISI” adlı kitabı kazandılar.

 Hocalarımızın hazırlamış olduğu sorularla gruplar halinde yapılan bilgi yarışması öğrencilerimizin heyecanını artırdı. Daha sonra bütün öğrencilerimiz gruplar halinde çuval, halat çekme ve ağızda kaşıkla yumurta taşıma yarışmalarına katıldılar. Yarışmalarımız oldukça keyifli ve  heyecanlı geçerken öğrencilerimizin sergiledikleri performans görülmeye değerdi.

 Daha sonra yenilen öğle yemeğin ardından cemaatle birlikte öğle namazları kılınıp öğrencilerimiz ormanın içinde bulunan parkta son enerjilerini atarak pikniğimize son verdik.

Pikniğimizde bizleri yalnız bırakmayan kıymetli öğrencilerimize ve öğrencilerimizin keyifli, heyecanlı güzel bir gün geçirmesi için gayret gösteren tüm hocalarımıza teşekkür ederiz.

Uçurtma şenliği ve pikniğe ait fotoğrafları görmek için tıklayınız…

 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.