30 Nisan 2024
PUSULA EĞİTİM KÜLTÜR SANAT VE YARDIMLAŞMA DERNEĞİ
GenelSergi

Namaz Engel Tanımaz Sergimize ve Kermesimize İlgi Büyüktü…

namaz engel tanımaz sergisi bayrampaşanın en işlek caddesi demirkapı caddesinde üç gün süreyle gezildi

Pusula Derneği olarak 2012–2013 eğitim döneminde üst başlık olarak seçmiş olduğumuz “Haydin Namaza” etkinlikleri çerçevesinde “Namaz Engel Tanımaz” yağlı boya resim sergisi 24-26 Mayıs tarihleri arasında yapıldı.

Her şart ve mekânda namaz kılmanın ve namazın hayatın ayrılmaz bir parçası olduğu hakikatini gösteren resimlerde  savaş anında namaz kılmaktan selde namaz kılmaya, deniz altında namaz kılmaktan baba ve oğlun birlikte namaz kılmasına, tarlada çalışan bir annenin sırtına bağladığı bebeğiyle namaz kılmaya, karda, hastanede, gemide ve bir çok farklı mekân ve zamanda  kılınan namazların sergilendiği  namaz resimlerine velilerimizden ve diğer ziyaretçilerimizden yoğun bir ilgi vardı.

Sergimiz Cuma günü Bayrampaşa Belediye Başkanımız Sayın Atila Aydıner, dernek yetkililerimiz tarafından açıldı.

pusula çocuk kulübü öğrenci ve velilerince organize edilen mini kermesimiz

Kırk adet yağlı boya tabloların sergilendiği bu etkinliğimizde ziyaretçilerimiz duygulu anlar yaşadılar. Sergimizde aynı zamanda tablolarda gösterilen resimlerin hikayesinin yer aldığı Yazar Nesrin Çayırlı’nın kaleme aldığı ‘ Tablolarla Namaz Hikayeleri ‘ adlı kitap da satışa sunuldu.

Sergiyle ilgili düşüncelerini hazırlanan deftere yazan ziyaretçilerimiz sergiden çok memnun olduklarını ve namazın hayatımıza bu kadar güzel aksettirildiği için ve ne kadar önem vermemiz gerektiğini ne olursa olsun kaçırılmaması gerektiğini, namaza çağıran bu etkinliği düzenlediğimiz için bizlere dua ve dileklerini belirttiler.

Sergimiz de aynı zaman da derneğimiz adına düzenlenen yiyecek kermesimizde vardı. Velilerimizin dernek adına yaptıkları yiyeceklerimiz de satışa sunuldu. Hem sergi hem de kermesimize ilgi büyüktü.

Sergi ve kermesimizde dönüşümlü olarak velilerimiz, öğrencilerimiz ve öğretmenlerimizde bulunarak, gelen ziyaretçilerimizle ilgilendiler.

Bu etkinliğimizde bizlere yaptığı resimleriyle destek veren ressam Arif Ergun ‘ayiyecek kermesi için ellerinden gelenin fazlasını göstererek, derneğimiz için yiyecek hazırlayarak destek olan tüm velilerimize, sergide ve kermeste emek gösteren ve hizmet eden velilerimize, öğretmenlerimize ve çok kıymetli öğrencilerimize yürek dolusu teşekkürlerimizi sunarız. Rabbim hizmetinizi, ve infak ettiğiniz malınızı kabul etsin inşaallah. Her iki cihanda da hayırlarınızın karşılığını kat be kat versin inşaallah.

Sergi ile ilgili tabloların tamamını görmek için tıklayınız.

Sergi ve kermese ait fotoğrafları görmek için tıklayınız.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.