30 Nisan 2024
PUSULA EĞİTİM KÜLTÜR SANAT VE YARDIMLAŞMA DERNEĞİ
GenelPusula Çocuk

ÇİZGİLERLE HADİS YARIŞMASI

 “ Peygamber size ne verdiyse onu alın, neyi yasakladıysa ondan da vazgeçin..”

  -Haşr suresi:7-


Hafızamızda kaç hadis-i şerif var? Ya da bir konu açıldığında o konuyla ilgili kaç hadis aklımıza geliyor? İslam dininin ikinci kaynağı olan hadis-i şerifler bizim günlük dini hayatımızın şekillenmesinde önemli yer tutuyor.

Bize dinimizi öğreten Allah Rasulü’nün (s.a.v) sözlerini muhafaza etmek, hadisleri gönüllere nakşetmek için düzenlediğimiz hadis yarışmamızın, bir kimlik, bir kişilik olarak yansımasını, amacımızın günlük sığ kelimelerden kurtulup Peygamber Efendimiz (s.a.v)’in dilinden konuşmalarının sağlanmasıdır.

Öyleyse Rabbimizin bize öğrettiği yoldan giderek, O’nu ve Rasulü’nü her şeyden çok sevmeli, ahlakı Kur’an olan Rasulü’nü kendimize rehber edinmeliyiz. Çocuklarımıza verdiğimiz ‘Kırk Hadis – Kırk Çizgi’ kitabıyla hem hadis öğreneceğiz hem de Peygamberimizin örnek ahlakını hayatımıza ilke edinmeye çalışacağız. Düzenlediğimiz yarışmayla çocukların öğrenmesini hızlandırma, bilgilerini sağlamlaştırma ve bilgilerini bilinç haline dönüşmesini hedefledik. Sizlerin de desteğiyle başarılı ve faydalı olacağını umut ediyoruz.

 Yarışma Takvimi

19 Haziran çarşamba kitapların verilmesi

20  Haziran perşembe  grupların oluşturulması

26 Haziran Çarşamba erkek öğrencilerinin yarışması

27 Haziran Perşembe günü kız öğrencilerinin yarışması yapılacaktır.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.