27 Nisan 2024
PUSULA EĞİTİM KÜLTÜR SANAT VE YARDIMLAŞMA DERNEĞİ
Pusula Çocuk

YAZ OKULUMUZ İFTAR PROGRAMI İLE SONA ERDİ…

yaz okulu iftar, yarışma, sunumlar ve sertifikaların verilmsiyle sona erdi

Pusula Çocuk Kulübü Yaz okulu 17 Haziran pazartesi günü başlayıp 12 temmuz Cuma günü yapılan iftar programı ile sona erdi.

Bir ay boyunca yapılan çalışmalarımızda öğrencilerimiz İslami temel dini bilgileri öğrenirken, bir yandan da sosyal ve kültürel etkinliklerde bulunarak öğrendikleri bilgileri uygulamaya ve bilince dönüştürmeye çalıştılar.

Yaz okulu süresi içinde derslerin yanı sıra aqua, masa tenisi, badminton, sinema, dünyadan müzik, ahşap maket, el becerileri, mutfak dersi ve akıl oyunları derslerinin yanı sıra her hafta piknik etkinliği ve piknikte yapılan çeşitli oyunlar, yarışmalar ve bilgi yarışmalarıyla birlikte öğrencilerimiz hem yaz tatilinin keyfine vardılar hem de öğrenme gayreti içinde oldular.

“40 Çizgi 40 hadis yarışması”,  “ Arkadaşını söyle sana kim olduğunu söyleyeyim”  “ Namaz engel tanımaz” hikaye yarışması yapıldı. Ahlak etkinliğinden de Kehf suresi 32.ve 45. ayetler ve İbrahim suresi 24.ve 26. ayetler öğrencilerimiz tarafından resmedildi.

Bu sene yaz okulumuzun Ramazan ayına denk gelmesiyle birlikte son piknik programımızı iftar düzenleyerek geçirdik. Bütün öğrencilerimizin ve öğretmenlerimizin katılımıyla gerçekleştirdiğimiz iftar programımız Haliç’te açık havada yapıldı. Öğrencilerimizle birlikte hemen yanımızda bulunan İnsan ve Medeniyet Hareketi’ni ziyaret ederek, orayı gezme fırsatını yakalarken, içerisinde bulunan mozaik atölyesini gruplar halinde ziyaret etme imkanımız oldu. Öğrencilerimiz bulunduğumuz yerde güzel ve eğlenceli vakit geçirirken çeşitli oyunlarla ve birbirleriyle muhabbet ederek iftarı beklemeye başladılar.

İftar öncesi 2. kademe erkek öğrencilerimiz Kur’an’ı Kerim okuyarak gönüllerimizin pasını sildiler. Daha sonra iftar sofralarımızı hep birlikte hazırlayıp, oruçlarımızı açmak için ezanı beklerken dilimizden dualarımızı eksik etmedik… Ezanın okunmasıyla birlikte Ertuğrul Bodur hocamız  iftar duasını yaptıktan sonra iftarımızı açtık. Cemaatle kılınan akşam namazının ardından hocalarımız ve öğrencilerimizin hazırladığı skeç, ilahiler, ezgiler, marşlar eşliğinde kapanış programımızı yapmaya başladık. Programın sonunda öğrencilerimize verilmek üzere sertifikalarını dağıtarak ve toplu resmimizi çekilerek programımızı sonlandırdık.

Yaz Okulunda emeği geçen yönetici, muallim/muallime, abi/ablalarımıza, öğrencilerimize ve siz velilerimize teşekkür ediyoruz.

Programla ilgili fotoğrafları görmek için tıklayınız-1

Programla ilgili fotoğrafları görmek için tıklayınız-2

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.